Naš planet se duši v odpadni plastiki. Vsako minuto vsakega dne, vse dni v letu, v naših oceanih pristane za en smetarski tovornjak plastike. Problem predstavlja predvsem plastika za enkratno uporabo, nepotrebna plastična embalaža, v Sloveniji tudi nagrobne sveče – letno jih porabimo 16 milijonov in zgolj z njimi ustvarimo približno 2.400 ton odpadkov.

Edini način, da se kot družba osvobodimo onesnaženja s plastiko je, da naprej ZMANJŠAMO porabo plastike za enkratno uporabo. Podjetja nas že predolgo silijo v kupovanje njihovih izdelkov s plastično embalažo. Dolga leta nas prepričujejo, da sta rešitvi recikliranje in boljše ravnanje z odpadki. Toda vemo, da več kot 90 odstotkov plastike ni reciklirane!

Ne bomo se mogli preprosto »izreciklirati« ven iz te krize onesnaženja s plastiko. Čas je, da vsi skupaj (vključno s podjetji in politiki) končamo dobo plastike za enkratno uporabo.

Dosedanja podpora kampanji proti plastičnemu onesnaženju

Greenpeaceovo kampanjo proti plastiki je podprlo preko 5 milijonov ljudi iz celega sveta. V Sloveniji se je tej kampanji do sedaj pridružilo že 18.020 ljudi!

 

 

Zadnje objave

Čiščenje plastike, Kaho'olawe
Blog

Zakaj Nestlé?

po Jennifer Morgan

Če je vaš umivalnik tako zelo napolnjen z vodo, da teče čez rob, kaj je prva stvar, ki jo boste naredili? Boste pobrisali tla? Zajeli vodo s kozarcem in ga…