Надяваме се, че сте здрави и спокойни в създалата се ситуация. Предвид извънредното положение в България и начина, по който това се отразява на ежедневието ни в момента, ние, екипа на „Грийнпийс” – България се опитваме да се адаптираме към динамичната ситуация. 

Имаме желание да подсилим общността ни и да комуникираме по-активно с вас. Отваряме и възможности за вас да се включвате в общата ни кауза – опазването на околната среда. По този начин всеки ще може да допринесе и от вкъщи за природата и климата ни.

През следващите няколко седмици планираме да засилим онлайн активностите си. Ще организираме няколко онлайн събития. Първото от тях е Глобалното обучение за лидери. За да се информирате за следващите събития, ви съветваме да следите нашата Фейсбук страница

Предвиждаме различни възможности за включване на доброволци чрез споделяне на материали или чрез помощ за преводи на съдържание. 

За целта ще създадем отделни групи за различните дейности, за да може да общуваме по-лесно и своевременно помежду си. Комуникацията ще се осъществява в чат групи във Viber или Whatsapp, в зависимост от общото предпочитание. 

Група 1: Преводи: Едно от нещата, на които много държим е да разказваме истории на обикновени хора, които променят общността си и увличат хиляди други да се присъединят към каузите им. Тъй като сме част от международна организация, имаме достъп до такива истории от цял свят. Ще имаме нужда от преводи на статии, блогове и наръчници от многобройните вдъхновяващи истории на активисти или местни организации. Твоята помощ ще помогне посланията им да достигнат до домовете и сърцата на още повече хора и да ги мотивира да действат. 

Група 2: Онлайн активизъм: Подкрепа за разпространяване на онлайн съдържание. Когато дадена публикация бъде споделена своевременно и от много хора, шансовете за достигане до още по-голяма група от обществеността се увеличава. Затова имаме нужда от активни хора, които да комуникират заедно с нас историите, които искаме да разкажем.  

Ако искаш да се включиш, пиши на Стоян със следната информация: 

  • В коя група би предпочел да се включиш (може и в двете);
  • Предпочитан канал на комуникация – Viber или Whatsapp – ще изберем само едно от двете приложения на база получени предпочитания;

Контакти на Стоян:  [email protected]

Бъдете здрави и отговорни!