Компаниите за изкопаеми горива харчат милиарди за подвеждащи реклами. По този начин опитват да прикрият смъртоносния си бизнес, който допринася за конфликти, за замърсяването на природата и за промените в климата.

Затова тази седмица ще пътуваме напред във времето, за да видим какво ще се случи с бъдещето ни, ако не вземем мерки да спрем заблудите, да се откажем от изкопаемите горива и да преминем към възобновяема енергия.

Кадър от трейлъра на танцово-театралния спектакъл „Последният залез“. Две момичета танцуват на фона на ТЕЦ „Брикел“ (вляво) и ТЕЦ AES (вдясно)
Кадър от трейлъра на танцово-театралния спектакъл „Последният залез“ © Борис Урумов/ „Последният залез“

Очакваме те на премиерата на танцово-театралния спектакъл „Последният залез“ на 18, 19 и 21 май в Габрово заедно с откриването на Габровското биенале на хумора и сатирата. Спектакълът ще ни заведе в дистопично бъдеще, в което екстремните климатични явления и замърсяването са достигнали огромни мащаби.

За спектакъла остават едва няколко места. Своето можеш да запазиш безплатно оттук.

Артистичният екип на „Последният залез“ специално подкрепи нашата гражданска инициатива за забрана на рекламите и спонсорството от компании за изкопаеми горива. Можеш и ти да я подпишеш, ако вече не си го направил.

Ела и на откриването на самото Биенале и се срещни с екипа ни на място. Тази година фестивалът е посветен на икономията на средства, устойчивостта в изкуството, грижата за хората и природата.

Заповядай на 20, 21 и 22 май на нашия щанд при Дома на хумора и сатирата – ще можем да поговорим за нашите кампании. На място ще можеш да подпишеш и петицията за забрана на рекламите на изкопаемите горива.

Можеш да ни подкрепиш и като доброволец за дните, когато сме там. Научи подробностите и се запиши оттук.