Miksi EU-Mercosur kauppasopimus uhkaa maailman metsiä?

Kauppasopimuksen myötä Etelä-Amerikan maiden, myös Brasilian presidentin Bolsonaron hallituksen on helpompi tuoda metsiä tuhoavia tuotteita EU:hun. Sopimus ei sisällä pakotteita tai seurantaa, mikäli maat rikkovat Pariisin ilmastosopimusta ja jatkavat metsien hävittämistä. Suomen hallituksen tulee vaatia EU:lta vahvaa lakia, joka estää metsien ja muiden arvokkaiden ekosysteemien tuhoavien tuotteiden myynnin EU:ssa. Nyt on aika painostaa Brasiliaa eikä antaa Bolsonaron hallitukselle lisää vapauksia. Metsäkato ja luonnon tuhoaminen on loputtava ja ihmisoikeuksista on pidettävä kiinni!

Allekirjoittaneita juuri nyt! Tavoite

{{counter}}

{{blockData.counterGoalValue}}

Suomi: valitse Amazonin sademetsät!

EU valmistelee kauppasopimusta, joka voi kiihdyttää Amazonin metsäkatoa. Vaaditaan yhdessä Suomen hallitukselta, että Suomi sanoo ei EU:n ja Mercosurin kauppasopimukselle, jotta tuho ei kiihdy entisestään.

Allekirjoittamalla autat suojelemaan Amazonin sademetsiä. Samalla liityt sähköpostilistallemme ja saat tietoa uusista vetoomuksista. Hyväksyt myös tietosuojakäytäntömme.

Amazonin sademetsät tarvitsevat meidän kaikkien apua.

Signed up Goal

{{counter}}

{{blockData.counterGoalValue}}

Tai tee lahjoitus

Tue työtä Amazonin suojelemiseksi

Amazonin metsäkato jatkuu edelleen kiihtyvää tahtia. Laittomat hakkuut sademetsien tuhoamiseksi lihantuotannon ja kaivostoiminnan tieltä ovat lisääntyneet presidentti Bolsonaron aikana. Tuho on saatava loppumaan ja siihen tarvitsemme tukeasi – tee lahjoitus Amazonin suojelemiseksi.

Miksi sademetsiä hävitetään?

Sademetsiä tuhotaan tehomaatalouden tieltä. Liha- ja soijatuotanto, puuteollisuus ja kaivostoiminta ajavat sademetsien hävitystä.

Ainutlaatuinen luonto on uhattuna. Metsäkato on ollut pahinta 12 vuoteen viimeisen kahden vuoden aikana. Maailman suurin kosteikkoalue Pantanal on myös joutunut tuhon kohteeksi. Tuhannet uhanalaiset eläimet ovat kuolleet ja joutuneet pois elinalueiltaan. Lajirikkaudestaan tunnetussa suistossa elää myös maailman suurin jaguaariyhteisö.

Kiihtyvät metsäpalot uhkaavat alkuperäiskansojen elämää. Maan kaappajat vievät laittomasti heidän maansa ja ajavat alkuperäisasukkaat pois kodeistaan.

Miksi EU-Mercosur kauppasopimus uhkaa maailman metsiä?

EU:n kauppasopimus Brasilian, Argentiinan, Paraguayn ja Uruguayn välillä voi tutkijoiden mukaan johtaa Amazonin ja muiden Etelä-Amerikan sademetsien sekä luonnon tuhoon pahentaen ilmastokriisiä.

Kauppasopimuksen myötä Etelä-Amerikan maiden, myös Brasilian presidentin Bolsonaron hallituksen on helpompi tuoda metsiä tuhoavia tuotteita EU:hun. Sopimus ei sisällä pakotteita tai seurantaa, mikäli maat rikkovat Pariisin ilmastosopimusta ja jatkavat metsien hävittämistä. Lisäksi sopimus ei sisällä menettelytapoja, jotta metsäkatoa ja ihmisoikeusrikkomuksia suurella todennäköisyydellä edistäviä tuotteita voitaisiin seurata tai jäljittää.

Toimi nyt – yhdessä saamme muutoksen aikaan.

Amazonin sademetsät lähestyvät keikahduspistettä, jonka jälkeen metsät eivät enää pysty tuottamaan sadetta. Rikas sademetsä voi muuttua kuivaksi savanniksi. Amazonin sademetsien katoamisella on arvaamattomat ja tuhoisat seuraukset. Jos menetämme sademetsät, menetämme kamppailun ilmastonmuutosta vastaan.

Yhdessä voimme saada muutoksen aikaan ja vaikuttaa päättäjiin. Tue työtä sademetsien suojelemiseksi. Allekirjoita nyt.

Puolusta Amazonin sademetsää