Suojellaan elämää

Greenpeacen tavoitteena on maapallo, joka ylläpitää elämää kaikessa sen monimuotoisuudessa. Täältä löydät kampanjat ja tavat, joilla voit osallistua ja vaikuttaa kanssamme. Voit lukea siitä, mikä uhkaa ilmastoa, metsiä ja meriä. Tutustu aiheisiin ja toimintaamme tarkemmin.

Ilmastokriisi pakottaa toimimaan nyt

Äärimmäinen kuivuus, äkkiväärät sään vaihtelut ja ilmastonmuutoksesta johtuvat konfliktit ovat jo miljoonien ihmisten arkea. On toimittava nyt, jos haluamme kääntää ilmastokriisin suunnan.

Tulevien sukupolvien ja luonnon selviytyminen ilmastonmuutoksesta on mahdollista vain, jos toimimme yhdessä.

Irti fossiilienergiasta

Meillä on vain yksi maapallo. Pidetään siitä huolta. Olemme on hätätilassa lähinnä fossiilisten polttoaineiden liiallisen käytön vuoksi. Onneksi maailma muuttuu, kun suuri joukko ihmisiä toimii yhdessä, mutta meidän on päästävä irti öljystä, kaasusta ja hiilestä ennen kuin on liian myöhäistä.

Suomi voi olla ensimmäinen hyvinvointivaltio, joka luopuu fossiilisista ja näyttää tietä kohti maailmaa, jossa ei tarvitse potea ilmastoahdistusta.

Blockade of Shell's Harbour in RotterdamGreenpeace Nederland en activisten uit Europa blokkeren toegang tot de Tweede Petroleumhaven in Pernis

Metsät

Meidän on yhdessä suojeltava metsiä, niin Suomessa kuin maailmallakin. Kyse ei ole ainoastaan luonnosta ja sen ihmeellisestä kauneudesta, vaan metsät suojaavat meitä myös ilmastonmuutokselta.

Meret

Suojellaan meriä yhdessä. Maailman meriä on vuosisatojen ajan kohdeltu kuin ne olisivat äärettömiä – loputtomia ruoan ja luonnonvarojen lähteitä ja pohjattomia jätekuiluja. Nyt rajat tulevat vastaan ja alamme vähitellen ymmärtää, miten elintärkeää merten elämän hyvinvointi on meille kaikille.