Mikä Greenpeace on

Toimimme yhdessä miljoonien ihmisten kanssa luonnon puolesta. Suora toiminta, päättäjiin vaikuttaminen ja tutkittu tieto ovat toimintamme ytimessä. Lue lisää meistä, arvoistamme ja toiminnastamme.

Riippumattomuus ja hallinto

Puolustamme luontoa yli 50 alueellisen ja paikallisen toimiston voimin eri puolilla maailmaa. Olemme riippumaton, poliittisesti sitoutumaton järjestö. Hallintomme, vuosikertomuksemme ja toimintaperiaatteemme löydät täältä.

Tietoa lahjoittamisesta

Emme pystyisi toimimaan ilman miljoonien ihmisten tukea eri puolilta maailmaa. Keräämme varoja katukampanjoinnilla, puhelimitse ja verkossa. Lahjoittajapalvelumme on aina valmis auttamaan.

Ota yhteyttä!

Etsitkö asiantuntijaa, oletko toimittaja tai haluatko mukaan toimintaamme? Täältä löydät oikean ihmisen, johon ottaa yhteyttä.

UKK

Alta löydät vastauksia meistä usein kysyttyihin kysymyksiin. Eri kampanjoihin ja aiheisiin liittyvää lisätietoa löydät ilmasto, energia, metsät ja meret-sivuilta.

Mikä on Greenpeacen päätavoite?

Päätavoitteemme on, että ihmisen toiminta olisi luonnon kantokyvyn rajoissa ja yhteiskunnat eläisivät kestävästi, oikeudenmukaisesti ja rauhassa. Suojelemme siis sekä ihmisten elinympäristöä että luonnon monimuotoisuutta. Tällä hetkellä suurimmat uhkamme ovat luontokato ja ilmastonmuutos – siksi toimimme maailman metsien ja merten suojelemiseksi ja vaadimme nopeampia toimia ilmastokriisiin vastaamiseksi.

Mikä on Greenpeacen tärkein saavutus?

Suomessa olemme vuosien mittaan muun muassa onnistuneet saamaan paljon arvokasta metsää ja upeita luontokohteita suojelun alaiseksi. Yhdessä muiden järjestöjen kanssa olemme pitkään kampanjoineet esimerkiksi hiilen polton kieltämiseksi, joka toteutuu Suomessa vuoteen 2029 mennessä. Kansainvälisesti merkittäviä kampanjavoittoja ovat esimerkiksi YK:n kansainvälinen mertensuojelusopimus, jonka puolesta toimimme lähes 20 vuoden ajan, sekä lukuisat EU-tason säädökset myrkkykemikaalien ja ilmastopäästöjen vähentämiseksi.

Miksi Greenpeacen työ on tärkeää?

Elinkelpoinen planeetta ja ilmasto ovat elämän perusedellytykset. Pystymme suurena kansainvälisenä järjestönä kokoamaan nopeasti valtavat määrät ihmisiä ja voimaa yhteen, jotta voimme suojella luontoa lyhytnäköisiltä päätöksiltä ja väärinkäytöksiltä. On myös demokratian kannalta tärkeää, että kansalaisilla on toimintaväyliä tärkeiden asioiden puolustamiseksi ja valtaapitävien haastamiseksi. Greenpeace on täysin itsenäinen toimija, eli vapaa kaikista poliittisista puolueista, valtioista ja elinkeinoelämästä. Siksi pystymme seisomaan puolueettomasti luonnon puolella,

Mihin tarkoitukseen/minkä kohteen hyväksi lahjoitettuja rahoja käytetään?

Greenpeacelle lahjoitettuja rahoja käytetään kaikkeen Greenpeacen toimintaan. Konkreettisesti rahaa käytetään muun muassa tutkimuksen tekemiseen, luontotuhojen dokumentointiin, raporttien julkaisemiseen, muiden ympäristöjärjestöjen ja alkuperäiskansojen kanssa tehtävään ympäristötyöhön, koulutuksiin ja vapaaehtoisten varusteisiin sekä kaiken muun kampanjatoiminnan rahoittamiseen.

Miksi en voi korvamerkitä lahjoitustani tiettyyn kohteeseen?

Kaikki Greenpeacelle lahjoitetut varat menevät ympäristönsuojelutyöhön. Tällä hetkellä työskentelemme ahkerasti merten- ja metsiensuojelun puolesta. Emme ”korvamerkitse” lahjoitettuja varoja tiettyyn kampanjaan, sillä se ei olisi tehokasta rahankäyttöä, mutta käytännössä lahjoitusvarasi jaetaan nimenomaan merten- ja metsiensuojelun sekä muiden ajankohtaisten kohteiden kesken, kuten kampanjointiimme paremman ilmastopolitiikan puolesta.

Kuka teitä rahoittaa?

Rahoituksemme koostuu yksityishenkilöiden lahjoituksista, esimerkiksi kuukausi- tai kertalahjoituksista. Emme ota lahjoituksia vastaan yrityksiltä, puolueilta, valtioilta tai muilta toimijoilta, joiden toiminta voisi aiheuttaa eturistiriidan esimerkiksi luonnonsuojelu- tai ilmastotavoitteidemme kanssa. Olemme itsenäinen, poliittisesti ja uskonnollisesti riippumaton järjestö.

Jos et löytänyt vastausta kysymykseesi, voit aina olla meihin yhteydessä.