Ota meihin yhteyttä

Vastaamme kysymyksiisi ja autamme sinua löytämään oikean tyypin niin lahjoittajapalvelusta, lehdistötiimistä, vapaaehtoistöstä kuin muustakin henkilökunnasta. Täältä löydät Greenpeacen yhteystiedot sekä usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia.

Giverservice i Greenpeace Norge

Lahjoittajapalvelu ja yleiset tiedustelut

Anna Dahlqvist
Lahjoittajapalvelu
+358 09 4245 7177

[email protected]

Lue täältä usein kysytyt kysymykset.

Frivilligkoordinator i Greenpeace Norge

Vapaaehtoistoiminnan kysymykset

Ansku Holstila
Vapaaehtoiskoordinaattori 

[email protected]

Lue täältä usein kysytyt kysymykset.

Kommunikasjonssjef

Lehdistökysymykset

Yhteystiedot medialle löydät
lehdistösivuiltamme

Siirry lehdistösivulle

Lue täältä usein kysytyt kysymykset. Täältä löydät myös kaikki lehdistötiedotteemme.

Suomen toimistomme

Aukioloajat:
Maanantaista perjantaihin: 11:00 – 15:00

Lahjoittajapalvelu:
Vastaamme puheluihin arkisin kello 11-15

Sähköposti: [email protected]
Osoite: Käenkuja 3 aB (sisäpiha) 00500 Helsinki

Haluatko ottaa yhteyttä tiettyyn työntekijään?

Jos etsit jotain tiettyä henkilöä, löydät täältä koko henkilökuntamme yhteystiedot.
Autamme mielellämme!

Usein Kysytyt Kysymykset

Lahjoittajapalvelu

1.  Miten voin tukea Greenpeaceä taloudellisesti?
Tehokkain tapa tukea Greenpeacen työtä on ryhtyä kuukausilahjoittajaksi. Näin voimme budjetoida ja suunnitella kampanjatyötä parhaiten etukäteen ja pystymme käyttämään tukesi mahdollisimman nopeasti työhön ympäristön puolesta. Toki olemme erittäin kiitollisia kertalahjoituksista – niitä voit tehdä helpoiten nettisivujemme kautta. Onnittelulahja on myös oiva tapa muistaa niin läheistään kuin planeettaamme ja tottakai Greenpeacea voi halutessaan muistaa myös testamenttilahjoituksella. Lähde kuukausilahjoittajaksi tai tee kertalahjoitus

2. Miten päivitän lahjoitukseni summan tai yhteystietojani?
Kaikki lahjoituksiin tai yhteystietoihin liittyvät muutokset teet helpoiten ottamalla yhteyttä [email protected] tai soittamalla numeroon 09-42457177.

3. Tilinumeroni on vaihtunut – miten siirrän kuukausilahjoitukseni uudelle tililleni?
Tilinumeron muutokset riippuvat maksutavastasi. Saamme muutoksen helpoiten kerralla kuntoon, kun otat yhteyttä lahjoittajapalveluumme, [email protected] tai 09-42457177. Autamme mielellämme!

4.  Miten voin olla varma, että puhuin Greenpeacen työntekijän kanssa kadulla, kotiovellani tai puhelimessa?
Feissarimme ovat pukeutuneet selvästi Greenpeace-vaatteisiin tai liiveihin. He keräävät uusia kuukausilahjoittajia eri maksutavoilla (mm. MobilePay ja suoramaksu), mutteivät koskaan pyydä käteistä, vaan tietonne lisätään elektroniselle lomakkeelle. 

Televarainhankkijamme keräävät myös uusia kuukausilahjoituksia ja kysyvät yhteystietojasi mutteivat milloinkaan kortti- tai tilitietojasi. Uuden kuukausilahjoituksen vahvistat itse joko MobilePayn tai verkkopankkisi kautta.

Jos sinua epäilyttää kohtaamasi feissaus- tai soittotilanne, kannustamme ottamaan yhteyttä lahjoittajapalveluumme: [email protected] tai  09-42457177. Pystymme aina selvittämään kenen työntekijämme olet kohdannut.

5. Tietosuojakäytäntö
Velvollisuutemme on pitää henkilötietosi turvassa, jotta voit luottavaisin mielin saada tietoa kampanjoistamme ja tukea ympäristönsuojelutyötämme. Greenpeace Norden vastaa kaikista Greenpeacelle Suomessa kerätyistä tiedoista. Emme jaa tietojasi kolmansille osapuolille. Lue lisää.

Greenpeacea koskevia kysymyksiä

1. Mikä on Greenpeacen päätavoite?
Päätavoitteemme on, että ihmisen toiminta olisi luonnon kantokyvyn rajoissa ja yhteiskunnat eläisivät kestävästi, oikeudenmukaisesti ja rauhassa. Suojelemme siis sekä ihmisten elinympäristöä että luonnon monimuotoisuutta. Tällä hetkellä suurimmat uhkamme ovat luontokato ja ilmastonmuutos – siksi toimimme maailman metsien ja merten suojelemiseksi ja vaadimme nopeampia toimia ilmastokriisiin vastaamiseksi.

2. Mikä on Greenpeacen tärkein saavutus?
Suomessa olemme vuosien mittaan saaneet muun muassa paljon arvokasta metsää ja upeita luontokohteita suojeluun. Yhdessä muiden järjestöjen kanssa olemme pitkään kampanjoineet esimerkiksi hiilen polton kieltämiseksi, joka toteutuu Suomessa vuonna 2029. Kansainvälisesti merkittäviä kampanjavoittoja ovat mm. YK:n kansainvälinen mertensuojelusopimus, jonka puolesta toimimme lähes 20 vuoden ajan, sekä lukuisat EU-tason säädökset myrkkykemikaalien ja ilmastopäästöjen vähentämiseksi.

3. Miksi Greenpeacen työ on tärkeää?
Elinkelpoinen planeetta ja ilmasto ovat elämän perusedellytykset. Pystymme suurena kansainvälisenä järjestönä kokoamaan voimaa luonnon suojelemiseksi lyhytnäköisiltä päätöksiltä ja väärinkäytöksiltä. On myös demokratian kannalta tärkeää, että kansalaisilla on toimintaväyliä tärkeiden asioiden puolustamiseksi ja valtaapitävien haastamiseksi.

4. Mihin tarkoitukseen/minkä kohteen hyväksi lahjoitettuja rahoja käytetään?
Greenpeacelle lahjoitettuja rahoja käytetään kaikkeen Greenpeacen toimintaan. Konkreettisesti rahaa käytetään muun muassa tutkimuksen tekemiseen, luontotuhojen dokumentointiin, raporttien julkaisemiseen, muiden ympäristöjärjestöjen ja alkuperäiskansojen kanssa tehtävään ympäristötyöhön, koulutuksiin ja vapaaehtoisten varusteisiin sekä kaiken muun kampanjatoiminnan rahoittamiseen.

5. Miksi en voi korvamerkitä lahjoitustani tiettyyn kohteeseen?
Kaikki Greenpeacelle lahjoitetut varat menevät ympäristönsuojelutyöhön. Tällä hetkellä työskentelemme ahkerasti merten- ja metsiensuojelun puolesta. Emme ”korvamerkitse” lahjoitettuja varoja tiettyyn kampanjaan, sillä se ei olisi tehokasta rahankäyttöä, mutta käytännössä lahjoitusvarasi jaetaan nimenomaan merten- ja metsiensuojelun sekä muiden ajankohtaisten kohteiden kesken, kuten kampanjointiin paremman ilmastopolitiikan puolesta.

6. Kuka teitä rahoittaa?
Rahoituksemme koostuu yksityishenkilöiden lahjoituksista, esimerkiksi kuukausi- tai kertalahjoituksista. Emme ota lahjoituksia vastaan yrityksiltä, puolueilta, valtioilta tai muilta toimijoilta, joiden toiminta voisi aiheuttaa eturistiriidan esimerkiksi luonnonsuojelu- tai ilmastotavoitteidemme kanssa. Olemme itsenäinen, poliittisesti ja uskonnollisesti riippumaton järjestö.

Jos et löytänyt vastausta kysymykseesi, voit aina olla meihin yhteydessä.

Kysymyksiä vapaaehtoistyöstä

1. Kuinka vanha minun on oltava, jotta voin toimia Greenpeacen vapaaehtoisena?
Greenpeacen vapaaehtoisten on oltava vähintään 18-vuotiaita.

2. Mitä vapaaehtoiset tekevät?
Vapaaehtoisena pääset hyödyntämään omaa osaamistasi laajasti! Vapaaehtoisemme esimerkiksi järjestävät tapahtumia, keräävät nimiä vetoomuksiin, osallistuvat mielenilmauksiin, viestivät päättäjille, puhuvat yleisöille, auttavat suurten tapahtumien logistiikan hoitamisessa, kääntävät tekstejä, maalaavat banderolleja, valokuvaavat ja kokkaavat reissun päällä muille vapaaehtoisille. Viime aikoina vapaaehtoiset ovat muun muassa järjestäneet Luontomarsseja ympäri Suomen ja auttaneet konkreettisesti metsien suojelussa metsävahteina. Vapaaehtoiset ovat toimintamme ytimessä ja korvaamaton osa työtämme.

3. Entä jos en tiedä tarpeeksi tai en elä tarpeeksi ”vihreästi”?
Voit toimia Greenpeacen vapaaehtoisena riippumatta siitä, miten hyvin olet perehtynyt ympäristökysymyksiin tai millaisia omat kulutusvalintasi ovat. Tärkeintä on, että olet innokas toimimaan ja vaikuttamaan!

4. Voinko liittyä mukaan, vaikka asuisin missä tahansa?
Voit liittyä mukaan toimintaan mistä päin Suomea tahansa. Usein toimintaan voi osallistua etänä, ja matkakuluja pohjoismaisiin tai pääkaupunkiseudulla järjestettäviin koulutuksiin tai suurtapahtumiin voidaan korvata. 

5. Kuinka paljon aikaa minun on käytettävä vapaaehtoistoimintaan?
Jotkut vapaaehtoisemme käyttävät aikaa muutaman tunnin vuodessa ja jotkut tekevät hommia joka viikko. Päätät itse, kuinka paljon aikaa haluat käyttää. Odotamme kuitenkin, että vapaaehtoiset tekevät sen, mitä on sovittu.

6. Maksaako Greenpeacen vapaaehtoistyö mitään? 
Ei, vapaaehtoistyö meillä ei maksa mitään. Kaikki koulutukset ovat ilmaisia, ja Greenpeace kattaa kaikki vapaaehtoistoiminnasta aiheutuvat kulut, kuten matkat, ruoan, majoituksen jne.