Greenpeacen keskeinen arvo on olla riippumaton valtiosta, poliittisista puolueista ja elinkeinoelämästä. Emme siis vastaanota lainkaan tukea valtioilta, valtioidenvälisiltä organisaatioilta kuten YK:lta tai EU:lta, muulta julkiselta hallinnolta, poliittisilta puolueilta tai yrityksiltä tai niiden edustajilta. Kieltäydymme myös yksityisistä lahjoituksista, jotka voisivat vaarantaa itsenäisen toimintamme. Näin takaamme riippumattomuutemme ja vältämme suurien rahoittajien vaikutuksen tavoitteisiimme, toimintatapoihimme ja arvoihimme. Tämä antaa meille mahdollisuuden puuttua kaikkien sellaisten yritysten ja valtioiden toimintaan, jotka tuhoavat ympäristöä.

Saamme myös joitakin lahjoituksia riippumattomilta yksityisiltä hyväntekeväisyyssäätiöiltä sekä Svenska Postkodlotteriet’lta. Kieltäydymme politiikan ja liike-elämän ohjaamien säätiöiden tuesta.

Greenpeace Nordenin saamat lahjoitukset vuonna 2018 olivat noin 19,5 miljoonaa euroa (31.12.2018 vaihtokurssi 1 EUR = 10,2548 SEK). Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa toimiva Greenpeace Norden toimii omavaraisesti näiden maiden lahjoittajien voimin. Vuonna 2018 Pohjoismaissa oli lahjoittajia 151 619. Suomessa Greenpeacella vuonna 2018 oli 18 521 lahjoittajaa, jotka lahjoittivat noin 2,1 miljoonaa euroa. Keskimääräinen lahjoitus tukijaa kohden Suomessa oli 9,36 euroa kuukaudessa. Greenpeacen rahoitus niin Suomessa kuin maailmanlaajuisesti koostuu siis hyvin pienistä virroista.

Greenpeace on jäsenenä Vastuullinen lahjoittaminen ry:ssä. Greenpeace noudattaa vastuullisen varainhankinnan periaatteita. Greenpeace noudattaa myös kansainvälisten kansalaisjärjestöjen Accountable Now -järjestön sitoumuksia.

Rahojen käyttö

Greenpeace Nordenin Pohjoismaista saaduista varoista vuonna 2018 kampanjatyöhön kului 85,0 prosenttia, varainhankintaan 22,7 prosenttia ja hallintokuluihin 1,7 prosenttia. Toiminnan ylijäämä oli 1,7 prosenttia saaduista varoista. Vuonna 2019 45 prosenttia lahjoituksista ohjataan käytettäväksi Pohjoismaiden ulkopuolella Greenpeacen niihin alueellisiin yhdistyksiin, jotka eivät kykene toimimaan omavaraisesti.

Viimeisimmät vuosikertomuksemme

      

Greenpeace Internationalin vuosikertomukset ovat luettavissa täällä.

Rahankeräyslupamme

Poliisihallituksen Greenpeacelle myöntämä rahankeräyslupa on täällä.