Greenpeacen keskeinen arvo on olla riippumaton valtiosta, poliittisista puolueista ja elinkeinoelämästä. Emme siis vastaanota lainkaan tukea valtioilta, valtioidenvälisiltä organisaatioilta kuten YK:lta tai EU:lta, muulta julkiselta hallinnolta, poliittisilta puolueilta tai yrityksiltä tai niiden edustajilta. Kieltäydymme myös yksityisistä lahjoituksista, jotka voisivat vaarantaa itsenäisen toimintamme. Näin takaamme riippumattomuutemme ja vältämme suurien rahoittajien vaikutuksen tavoitteisiimme, toimintatapoihimme ja arvoihimme. Tämä antaa meille mahdollisuuden puuttua kaikkien sellaisten yritysten ja valtioiden toimintaan, jotka tuhoavat ympäristöä.

Saamme myös joitakin lahjoituksia riippumattomilta yksityisiltä hyväntekeväisyyssäätiöiltä sekä Svenska Postkodlotteriet’lta. Kieltäydymme politiikan ja liike-elämän ohjaamien säätiöiden tuesta.

Greenpeace Nordenin saamat lahjoitukset vuonna 2017 olivat noin 20 miljoonaa euroa (29.12.2017 vaihtokurssi 1 EUR = 9,8438 SEK). Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa toimiva Greenpeace Norden toimii omavaraisesti näiden maiden lahjoittajien voimin. Vuonna 2017 Pohjoismaissa oli lahjoittajia 156 743. Suomessa Greenpeacella vuonna 2017 oli 18 508 lahjoittajaa, jotka lahjoittivat noin 1,9 miljoonaa euroa. Keskimääräinen lahjoitus tukijaa kohden Suomessa oli 8,42 euroa kuukaudessa. Greenpeacen rahoitus niin Suomessa kuin maailmanlaajuisesti koostuu siis hyvin pienistä virroista.

Greenpeace on jäsenenä Vastuullinen lahjoittaminen ry:ssä. Greenpeace noudattaa vastuullisen varainhankinnan periaatteita. Greenpeace noudattaa myös kansainvälisten kansalaisjärjestöjen Accountable Now -järjestön sitoumuksia.

Rahojen käyttö

Greenpeace Nordenin Pohjoismaista saaduista varoista vuonna 2017 kampanjatyöhön kului 84,0 prosenttia, varainhankintaan 20,7 prosenttia ja hallintokuluihin 1,5 prosenttia. Toiminnan alijäämä, joka katettiin aikaisempien vuosien ylijäämästä, oli 1,0 prosenttia saaduista varoista. Noin neljäsosa lahjoituksista ohjataan käytettäväksi Pohjoismaiden ulkopuolella Greenpeacen niihin alueellisiin yhdistyksiin, jotka eivät kykene toimimaan omavaraisesti.

Viimeisimmät vuosikertomuksemme

       

Greenpeace Internationalin vuosikertomukset ovat luettavissa täällä.

Rahankeräyslupamme

Poliisihallituksen Greenpeacelle myöntämä rahankeräyslupa on täällä.