Greenpeace on olemassa yksityisten tukijoidemme ansiosta

Greenpeace on olemassa yksityisten tukijoidemme ansiosta, sillä toimintamme rahoitetaan ainoastaan tavallisten ihmisten lahjoitusten turvin. Voimme vaatia metsiemme suojelua, puolustaa maailman meriä, kyseenalaistaa fossiiliteollisuutta ja vaatia viherpesijöitä vastuuseen vain, koska Greenpeace on riippumaton järjestö.

Greenpeacen keskeinen arvo on siis olla riippumaton valtioista, poliittisista puolueista ja elinkeinoelämästä. Emme vastaanota lainkaan tukea valtioilta, valtioidenvälisiltä organisaatioilta kuten YK:lta tai EU:lta, muulta julkiselta hallinnolta, poliittisilta puolueilta tai yrityksiltä tai niiden edustajilta. Kieltäydymme myös sellaisista yksityisistä lahjoituksista, jotka voisivat vaarantaa itsenäisen toimintamme. Näin takaamme riippumattomuutemme ja vältämme suurien rahoittajien vaikutuksen tavoitteisiimme, toimintatapoihimme ja arvoihimme. Tämä periaate antaa meille mahdollisuuden puuttua kaikkien sellaisten yritysten ja valtioiden toimintaan, jotka tuhoavat ympäristöä.

Saamme myös joitakin lahjoituksia riippumattomilta yksityisiltä hyväntekeväisyyssäätiöiltä sekä Svenska Postkodlotteriet’lta. Kieltäydymme politiikan ja liike-elämän ohjaamien säätiöiden tuesta.

Greenpeace Norden on pohjoismainen järjestö, ja toimimme Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa.

Greenpeace noudattaa vastuullisen varainhankinnan periaatteita ja on jäsenenä Vastuullinen lahjoittaminen ry:ssä.

Voit lukea Greenpeace Internationalin vuosikertomukset täältä.

Rahankeräyslupamme

Poliisihallituksen Greenpeacelle myöntämä rahankeräyslupa on täällä.

Poliisihallituksen rahankeräyslupa


Luvan numero ja päivämäärä: RA/2020/1472, 1.1.2021. Ahvenanmaan rahankeräyslupa ÅLR 2024/1459.

Luvan saaja: 
Greenpeace Pohjola ry (1483238-5)

Luvan myöntäjä: 
Poliisihallitus

Keräyksen toimeenpanoaika- ja alue: 
Lupa on voimassa 1.1.2021 lähtien koko maassa Ahvenanmaata lukuunottamatta. Ahvenanmaan rahankeräyslupa ÅLR 2024/1459.

Käyttötarkoitus: 
Kerätyt varat käytetään vuodesta 2021 lähtien Greenpeacen ilmasto-, energia-, metsä-, meri-, ympäristömyrkky- ja kestävä maatalous -kampanjoiden toteuttamiseen Pohjoismaissa. Osa varoista käytetään järjestön kansainväliseen ympäristötyöhön.

Alkuperäinen lupa PDF-muodossa.

Mitä saamme aikaan tuellasi?

Kuinka käytämme tukeasi

Greenpeace tutkii, dokumentoi ja paljastaa ympäristön tuhoja. Pyrimme luomaan muutosta lobbaamalla ja mobilisoimalla ihmisiä. Toimimme aina rauhanomaisesti suojellaksemme maapalloamme ja edistääksemme ratkaisuja vihreään ja rauhanomaiseen tulevaisuuteen.

1. Tutkimme

Perustamme kampanjatyömme tieteeseen ja faktoihin. Työskentelemme puolueettomien tutkijoiden kanssa ympäri maailmaa. Greenpeacella on myös oma tutkimuslaboratorio Exeterin yliopistossa Englannissa, Greenpeace Science Unit. Tiedeyksikkö tarjoaa tieteellistä ja analyyttistä neuvontaa kampanjoihimme.

2. Dokumentoimme

Ympäristörikokset tapahtuvat usein piilossa, poissa maailman huomiosta. Tärkeä osa Greenpeacen työtä on siksi mennä suoraan sinne, missä rikokset tapahtuvat, ja dokumentoida tuhoja ja väärinkäytöksiä ottamalla satelliittikuvia, kuvaamalla, haastattelemalla, suorittamalla kenttätöitä ja keräämällä todisteita.

3. Paljastamme

Greenpeace on maailman suurin itsenäinen ympäristöjärjestö. Median ja omien kanaviemme avulla saamme nopeasti tietoa miljoonille ihmisille ympäri maailmaa. Äänestäjinä, kuluttajina tai osakkeenomistajina tukijamme ja yleisömme voivat vaikuttaa poliitikkojen ja yritysten päätöksiin.

Lobbaustyöllämme painostamme yrityksiä ja poliittisia päättäjiä ryhtymään tarvittaviin toimiin ilmaston, ympäristön ja luonnon suojelemiseksi. Kannustamme kaikkia aina vuoropuheluun ja annamme yrityksille ja päättäjille mahdollisuuden ottaa vastuuta ja toimia, ennen kuin alamme lisätä niihin kohdistuvaa painetta julkisuuskampanjoilla tai -toimilla.

Mihin lahjoituksesi käytetään?

Kaaviosta näet kulurakenteemme vuodelta 2022 ja sen, mihin käytämme varamme Pohjoismaissa. Voit lukea luvuista tarkemmin vuoden 2022 pohjoismaisesta vuosikertomuksestamme. Greenpeace noudattaa vastuullisen varainhankinnan periaatteita ja on jäsenenä Vastuullinen lahjoittaminen ry:ssä. Pyrimme läpinäkyvyyteen kaikessa mitä teemme ja tukijoidemme luottamus on meille erittäin tärkeää.

Lahjoituksesi käytetään ilmastotyöhön, esimerkiksi merien ja metsien suojeluun monimuotoisen luonnon ja puhtaan tulevaisuuden turvaamiseksi. Pysyäksemme riippumattomina, emme vastaanota lahjoituksia yrityksiltä tai valtioilta. Työmme mahdollistavat tavallisten ihmisten lahjoitukset. Siksi sinun tukesi on äärimmäisen tärkeää.

Heräsikö kysyttävää? Lahjoittajapalvelumme auttaa! Lahjoittajapalvelun yhteystiedot löydät täältä ja lahjoituspalvelun usein kysytyt kysymykset (UKK) löydät tämän sivun alareunasta.

Monta tapaa lahjoittaa

Viimeisimmät vuosikertomuksemme

Greenpeace Nordicin työ tiivistetään vuosittain vuosikertomuksessa. Viimeisimmät vuosikertomukset löydät täältä.

Tärkeiden vihreiden voittojen aikajana – kiitos kaltaisillesi ihmisille!

Näytä aikajana koko näytöllä

Aiheeseen liittyvää

Lahjoittajapalvelun UKK

Täältä näet vastauksia meille usein kysyttyihin kysymyksiin liittyen lahjoittamiseen.

Miten voin tukea Greenpeaceä taloudellisesti?

Tehokkain ja helpoin tapa tukea Greenpeacen työtä on ryhtyä kuukausilahjoittajaksi. Näin voimme budjetoida ja suunnitella kampanjatyötä parhaiten etukäteen ja pystymme käyttämään tukesi mahdollisimman nopeasti työhön ympäristön puolesta. Toki olemme erittäin kiitollisia kertalahjoituksista – niitä voit tehdä helpoiten nettisivujemme kautta. Onnittelulahja on myös oiva tapa muistaa niin läheistään kuin planeettaamme ja tottakai Greenpeacea voi halutessaan muistaa myös testamenttilahjoituksella. Lähde kuukausilahjoittajaksi tai tee kertalahjoitus.

Miten päivitän lahjoitukseni summan tai yhteystietojani?

Kaikki lahjoituksiin tai yhteystietoihin liittyvät muutokset teet helpoiten ottamalla yhteyttä [email protected] tai soittamalla numeroon 09-42457177.

Tilinumeroni on vaihtunut – miten siirrän kuukausilahjoitukseni uudelle tililleni?

Tilinumeron muutokset riippuvat maksutavastasi. Saamme muutoksen helpoiten kerralla kuntoon, kun otat yhteyttä lahjoittajapalveluumme  [email protected] tai 09-42457177. Autamme mielellämme!

Miten voin olla varma, että puhuin Greenpeacen työntekijän kanssa kadulla, kotiovellani tai puhelimessa?

Feissarimme ovat pukeutuneet selvästi Greenpeace-vaatteisiin tai liiveihin. He keräävät uusia kuukausilahjoittajia eri maksutavoilla (mm. MobilePay ja suoramaksu), mutteivät koskaan pyydä käteistä, vaan tietonne lisätään elektroniselle lomakkeelle. 

Televarainhankkijamme keräävät myös uusia kuukausilahjoituksia ja kysyvät yhteystietojasi mutteivat milloinkaan kortti- tai tilitietojasi. Uuden kuukausilahjoituksen vahvistat itse joko MobilePayn tai verkkopankkisi kautta.

Jos sinua epäilyttää kohtaamasi feissaus- tai soittotilanne, kannustamme ottamaan yhteyttä lahjoittajapalveluumme: [email protected] tai  09-42457177. Pystymme aina selvittämään kenen työntekijämme olet kohdannut.

Mistä tiedän, soittiko Greenpeace minulle?

Jos olet epävarma siitä, soitimmeko sinulle esimerkiksi televarainhankinnasta, voit aina ottaa yhteyttä lahjoittajapalveluumme: [email protected] tai  09-42457177.

Mistä löydän tietoa Greenpeacen tietosuojakäytännöstä?

Velvollisuutemme on pitää henkilötietosi turvassa, jotta voit luottavaisin mielin saada tietoa kampanjoistamme ja tukea ympäristönsuojelutyötämme. Greenpeace Norden vastaa kaikista Greenpeacelle Suomessa kerätyistä tiedoista. Emme jaa tietojasi kolmansille osapuolille. Lue lisää.