Copyright

Rohkaisemme jakamaan eteenpäin Greenpeacen tuottamia painettuja ja sähköisiä materiaaleja. Käyttöoikeuksissa on kuitenkin rajoitteita, joten on tärkeää tutustua seuraaviin ohjeisiin.

Yleistä

Verkkosivuillamme (https://www.greenpeace.fi) olevia materiaaleja saa lainata vapaasti yksityiseen käyttöön ja opetuskäyttöön. Jos haluat käyttään kuvankaappauksia kirjassa tai tuottaa artikkelin uutiskirjeeseen, lupaa ei tarvitse kysyä, kunhan noudatat annettuja ohjeita.

Kiellämme Greenpeacen verkkosivuilla olevan materiaalin, logon ja nimen käyttämisen seuraavissa tapauksissa:

* yksityisen tai yrityksen edun tavoittelemiseen, paitsi pikaluvissa jotka tässä erikseen mainitaan
* puolueiden poliittiseen mainontaan tai sen vihjaamiseen, että Greenpeace tukee jotakuta ehdokasta
* sen vihjaamiseen, että Greenpeace kannattaisi tuotetta tai menettelytapaa jota Greenpeace ei ole itse ilmoittanut avoimesti kannattavansa
* sen vihjaamiseen, että Greenpeace kannattaa tai on yhteistyössä verkkopalveluiden kanssa, joita Greenpeace pitää laittomina tai loukkaavina, jotka sisältävät säädytöntä, väkivaltaista, tuomitsevaa, alentavaa tai seksuaalista sisältöä ja materiaalia.
* väärännetyllä henkilölllisyydellä esiintymisee, kuten Greenpeacen työntekijäksi tai viralliseksi puolestapuhujaksi tekeytymiseen, tai mihinkä tahansa muuhun valheelliseen esiintymiseen varainhankkijana tai lahjoitusten kerääjänä Greenpeacelle.

Linkittäminen verkkosivuillemme

Meistä on hienoa kun linkität meihin ja autat levittämään sanaa ympäristökampanjoista! Et tarvitse lupaa, ja voit käyttää bannereitamme ja logojamme jotka on koottu bannerisivulle. Voit linkittää verkkopalveluumme tai mihin tahansa sisältöön sivustomme sisällä.

Greenpeacen logo

”Greenpeace”, ja Greenpeacen logo ovat kansainvälisesti rekisteröity tavaramerkki, joka kuuluu Stichting Greenpeace Councilille.

Tavaramerkin käyttö on sallittua seuraavin ehdoin:

* käyttö on vain viittaavaa ja epäkaupallista
* et saa käyttää nimeämme ja logoamme tavoilla jotka antavat ymmärtää että Greenpeace kannattaa, hyväksyy, sponsoroi tai on tekemisissä verkkosivuiltasi saatavien tuotteiden tai palvelujen kanssa.
* bannereitajoissa on nimemme ja/tai logomme saa käyttää vain Greenpeacen verkkopalveluun linkittämiseen. Linkkien tulee olla aktiivisia.
* nimeä ja logoa ei saa yhdistää muihin graafisiin elementteihin, eikä niitä saa muokata (koko, mittasuhteet, fontti, design, asettelu, värit ja elementit) eikä animoida tai vääristää (perspektiivi, asiayhteys) .
* nimi ja/tai logo eivät saa olla esillä näyttävämmin ja suuremmalla kuin oman verkkopalvelusi nimi.

Jos käytät logoa, ole hyvä ja lisää alt-tekstiin tai sivulle teksti ”Trademark of Stichting Greenpeace Council”. Tavaramerkki on Greenpeacen yksityisomaisuutta, ja käyttämällä sitä sitoudut olemaan rekisteröimättä tai yrittämättä rekisteröitymistä tavaramerkillä tai haastamaan sitä (challenge the same).

Artikkelit ja teksti

Artikkelit ja Greenpeacen tuottama tekstit ovat ilmaisia henkilökohtaiseen ja koulutuskäyttöön. Ole hyvä ja lisää lähde “Lähde: Greenpeace (https://www.greenpeace.fi) ja kopioi kuvateksti tai tekijänoikeustieto alkuperäisen lähteen yhteydestä. Kolmansien osapuolien tuottamat artikkelit ja teksti ovat tekijöiden immateriaalioikeudella ja tekijänoikeudella suojattuja, ja lupa niiden käyttöön tulee pyytää alkuperäisiltä lähteiltä.

Kuvat

Tekijänoikeustiedot saat näkyviin klikkaamalla pikkukuvista aukeavaan täysikokoiseen pop up -ikkunaan.

* Kuvat joissa on merkintä © Greenpeace tai © Greenpeace / valokuvaaja ovat Greenpeacen omistamia, ja niitä voi käyttää olla olevin ehdoin
* Kuvat joissa on merkintä © Valokuvaaja / Greenpeace tai © Valokuvaaja (mukaanlukien toimistot tms) on julkaistu luvalla, ja lupaa kuvien julkaisuun tulee pyytää kuvan tekijänoikeuksien haltijalta, joka selviää klikkaamalla kuvan auki isoon pop up -ikkunaan.

Kaikki Greenpeacen omistamat verkkosivuillamme olevat kuvat ovat vapaasti kopioitavissa henkilökohtaiseen tai koulutukselliseen käyttöön, kunhan kopioit tekijänoikeustiedon kuvan oheen kokonaisuudessaan. Muuhun käyttöön (kuten henkilökohtaisen tai yrityksen hyödyn tavoitteluun) tarvitaan lupa Greenpeace Internationalin kuvapankilta (yhteystiedot alla). Kuvien kaupallinen käyttö ilman lupaa tulkitaan tekijänoikeusrikkomukseksi ja saattaa rikkoa muitakin oikeuksia.

Kuvapankin julkaisulaatuiset kuvat (n. 8 MB kokoiset) medialle on tarkoitettu käytettäväksi 14 päivän sisällä julkaisusta, ja näiden kuvien arkistointi ja jälleenmyynti ovat kiellettyjä. 14 päivän jälkeen ota yhtettä Greenpeace Internationaliin:

Greenpeace Photo and Video Library
Greenpeace Licensing BV
Surinameplein 118
1058 GV Amsterdam
The Netherlands

Yhteyshenkilö: Karen Guy, Photo Librarian
[email protected], Puh: +31 20 718 2113

Video

Videon käyttöön pätevät yllä olevat ehdot. Huomaa että kaikki videot eivät ole ladattavissa. Jos yrität ladata videota henkilökohtaiseen tai koulutuskäyttöön, katso ohjeet usein kysytyistä kysymyksistä.
Yhteystiedot: [email protected], Puh +31 20 718 2115