2023 e pe ultima sută de metri și, ca în fiecare an, echipa noastră se strânge la un loc și își reconfirmă de ce e important să fim în continuare o voce pentru protejarea mediului în România. Ne uităm la tot ce am făcut împreună pentru a proteja natura. Tragem linie, ne învățăm lecțiile și planificăm pentru la anul. Asta ne oferă prilejul și să regândim  unele lucruri. Să ne amintim care au fost acțiunile cu cel mai mare impact, când am avut cea mai multă susținere (inclusiv de la tine) și cum încheiem anul 2023. 

Protejăm ce iubim, protejăm Marea Neagră – Protest Greenpeace cu ocazia Zilei Internaționale a Mării Negre.

„Nu gestionați urșii cu pușca!”, solicită Greenpeace Uniunii EuropeneActiviștii Greenpeace solicită parlamentarilor europeni să acționeze pentru protejarea biodiversității, nu în beneficiul industriei vânătorii.

Protest pentru protejarea Carpaților: https://suport.greenpeace.ro/salvamcarpatii

Marșul pentru oprirea combustibililor fosili. Activiștii s-au întâlnit în fața Guvernului și au mers până în fața Ministerului Energiei, cerând lumii și decidenților români să renunțe la petrol, cărbune și gaze.

Protest Greenpeace pentru a atrage atenția asupra riscurilor implicate de proiectul Neptun Deep pentru biodiversitatea din Marea Neagră.

Protest: Mai mult de 1000 de oameni pentru Parcul IOR. Petiție: https://suport.greenpeace.ro/petitieior

Protest în zona unui nou drum de exploatare situat într-o pădure virgină. https://suport.greenpeace.ro/salvamcarpatii

Alături de 25.000 de oameni am mărșăluit la Bucharest Pride.

Deoarece implicarea tinerilor este valoroasă pentru regiunile în tranziție, am co-organizat împreună cu asociația Colour your Dreams festivalul Green CommUNITY Fest la Târgu Jiu, unde am vorbit despre un viitor verde cu adolescenți.

Doar 3% din pădurile din Carpați sunt strict protejate de exploatări forestiere și alte intervenții umane. Cerem o protecție strictă de 10%.