Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Aktivister beder bestyrelsesformand stoppe vanviddet

Skriv en kommentar
Nyhed - 24. april, 2013
Shells finske bestyrelsesformand blev her til morgen passet op i Helsinki og mindet om selskabets manglende evne til at forhindre ulykker i Arktis.

24. april 2013 University of Helsinki

Det var en sammenbidt bestyrelsesformand, der her til morgen blev mødt af aktivister med et tydeligt og nødvendigt budskab.


Greenpeace-aktivister fra Finland og Rusland stod i morges klar, da bestyrelsesformand Jorma Ollila besøgte Helsinki Universitet. De rødklædte aktivister stod tavse med billeder af olieboreriggen Kulluk, der tidligere på året gik på grund i Alaska, og ødelæggelse efter olieudslip, forårsaget af Shells partner Gazprom nær Noyabrsk i det vestlige Sibirien.

Roman Dolgov fra Greenpeace Rusland førte samtidig ordet over for den sammenbidte bestyrelsesformand:

- Befolkningen i det nordlige Rusland vil vide, hvordan Shell kan garantere sikkerheden for den skrøbelige, arktiske natur og de mennesker, der lever i den. Hverken Shell eller et hvilket som helst andet olieselskab er tydeligvis i stand til at forhindre ulykker i det mest øde og teknisk udfordrende boremiljø, hvor et større olieudslip vil have katastrofale konsekvenser. Forstår du, at Shell ligesom Gazprom, Rosneft, Statoil og Exxon kan ende med at stå med det fulde ansvar for ødelæggelsen af Arktis, spurgte Greenpeaces Roman Dolgov.

Efter Shells miserable, nu afbrudte boresæson i Alaska, underskrev selskabet i begyndelsen af denne måned de første dele af en partnerskabsaftale med russiske Gazprom, der er blandt verdens mest forurenende og uansvarlige olieselskaber. Det er dårligt nyt for miljøet og de oprindelige folk i Rusland, som allerede lider under olieselskabernes hærgen.

Jorma Ollila ønskede i dag ikke at diskutere det enorme ansvar og de muligheder, han som bestyrelsesformand har for at ændre selskabets hensynsløse strategi i Arktis.

Tags