Kontakt os

Vi er her for at besvare dine spørgsmål og hjælpe dig med at komme i kontakt med de relevante personer inden for givertjeneste, frivillighed og aktionsenheder som vi alle pressekontakter. Nedenfor finder du vores ofte stillede spørgsmål, telefonnumre, e-mailadresser og kontaktoplysninger.


Giverservice i Greenpeace Norge

Generelle og støtte spørgsmål

Steffen Øksnebjerg,
Givertjeneste
Tlf.: +45 33 93 53 44

[email protected]

Læs her de ofte stillede spørgsmål

Kommunikasjonssjef

Presse spørgsmål

Poul Justesen og Rikke Agerbæk,
Kommunikationsansvarlige
Tlf.: +45 33 37 63 99

Se pressesiden

Her finder du al relevant presseinformation

Greenpeace værdier

Frivillig spørgsmål

Lauren Bowey,
Frivillig koordinator 

[email protected]

Læs her de ofte stillede spørgsmål

Ønsker du at komme i kontakt med en bestemt medarbejder?

Hvis du leder efter en specifik person, kan du finde kontaktoplysningerne til vores dedikerede kampagner, talspersoner og andre medarbejdere.
Vi står klar til at hjælpe dig med enhver forespørgsel eller behov, og vi glæder os til at høre fra dig.

Vores kontor

!OBS! Nye åbningstider på telefonen gældende fra d.1/3-2024.

Mandag: 09:00 -15:00
Tirsdag: 09:00 -12:00
Onsdag: 09:00 -12:00
Torsdag: 10:00 -16:00
Fredag: Lukket

Adresse:  
Greenpeace Danmark, Njalsgade 21G 2. sal, 2300 København S

Ofte stillede spørgsmål

Hvis du har spørgsmål, der ikke er dækket af vores FAQ, er du velkommen til at kontakte os ved hjælp af ovenstående oplysninger. Vi ser frem til at høre fra dig og takker dig for din støtte til Greenpeace!

Spørgsmål om min donation

1. På hvilke måder kan jeg støtte Greenpeace økonomisk?
Du kan støtte Greenpeace på flere forskellige måder. Som månedlig donor via PBS eller MobilePay, med et engangsbeløb enten via vores hjemmeside her, kontooverførsel 2102-5020003752 eller via Giro: 6689159

2. Hvordan kan jeg ændre på min donationer, kontaktoplysninger eller andet?
Du er altid velkommen til at ringe til os på 33 93 53 44, sende os en email på [email protected] eller udfylde kontaktformularen.

3. Hvad bruger Greenpeace min støtte til?
Din støtte går både til vores langsigtede kampagnearbejde og vores igangværende projekter. Vi bruger vores midler, hvor det er nødvendigt, og vi kan derfor ikke øremærke dem. Det gør os i stand til hurtigt at agere, når miljøproblemer opstår. I øjeblikket går over 79% af vores budget til vores internationale og nordiske kampagnearbejde. 21% går til fundraising.

4. Kan jeg trække mine donationer fra i skat?
Du kan desværre ikke trække bidrag til Greenpeace fra i skat. Dette skyldes, at vi på nuværende tidspunkt ikke er godkendt i henhold til Ligningslovens § 8 A. Har du yderligere spørgsmål, kan du kontakte vores support service på tlf: 33 93 53 44 eller ved at sende en mail til: [email protected].

5. Hvordan kan jeg give en lykønskningsgave eller en mindegave?
Du kan give en Lykønskningsgave herfra og en Minegave herfra.

6. Hvordan kan jeg støtte Greenepace?
Du kan støtte Greenpeace med en månedlig donation herfra

Spørgsmål om Greenpeace

1. Hvordan ved jeg, om det er Greenpeace, som har ringet til mig?
Hvis du er tvivl om det er os, som har ringet til dig, kan du altid kontakte vores support service enten på tlf. 33 93 53 44 eller skrive til os på mail [email protected].

2. Info omkring Greenpeace persondatapoltik
Greenpeace er af den overbevisning, at du har en grundlæggende ret til dit privatliv på nettet, og vi arbejder konstant på at beskytte din sikkerhed online. Læs mere her.

3. Hvordan arbejder Greenpeace?
Vi undersøger og forsker: Vi baserer vores kampagnearbejde på videnskab og fakta. Vi samarbejder med uvildige forskere rundt om i verden og har også vores eget forskningslaboratorium på Exeter University I England, som leverer videnskabelig og analytisk rådgivning til vores kampagner.

Vi påvirker: Gennem vores lobbyarbejde opfordrer vi virksomheder og politiske beslutningstagere til at tage de nødvendige skridt for at beskytte vores klima, miljø og natur. Vi opfordrer altid til dialog og giver virksomheder og beslutningstagere mulighed for at tage ansvar og handling, inden vi begynder at lægge pres på dem med offentlighedskampagner eller aktioner.

Vi dokumenterer og afslører: Miljøforbrydelser sker ofte langt væk fra verdens bevågenhed. En vigtig del af Greenpeaces arbejde er derfor at tage helt derud, hvor de sker, og dokumentere ved at tage satellitbilleder, filme, interviewe, udføre feltarbejde og indsamle beviser og som verdens største uafhængige miljøorganisation kan vi ved hjælp af medierne og vores informationskanaler hurtigt få oplysninger ud til millioner af mennesker verden over.

4. Hvem ejer Greenpeace?
Greenpeace er ikke ejet af nogen, men er verdens største uafhængige miljøorganisation. Organisationen er ledet af en bestyrelse. Greenpeace er primært finansieret af donationer fra almindelige mennesker. Læs mere om vores organisation her.

5. Hvor mange medlemmer har Greenpeace?
Greenpeace består af over 2400 ansatte og 15.000 frivillige og støttes økonomisk af omkring 3 millioner mennesker på verdensplan. I Greenpeace Norden er vi omkring 135 ansatte og støttes af cirka 156.000 mennesker.

6. Hvem leder Greenpeace?
Greenpeaces regionale eller nationale afdelinger ledes overordnet hver især af en bestyrelse, der vælges på den årlige generalforsamling af en gruppe stemmeberettigede medlemmer. Til dagligt ledes Greenpeace af vores generalsekretær. For Greenpeace Norden er det Celeste Stewart og for Greenpeace International er det Mads Flarup Christensen. Læs mere om vores organisation her.

7. Hvor arbejder Greenpeace?
Greenpeace er en global miljøorganisation, der arbejder over hele kloden. Med vores skibe, herunder vores isbryder, er vi i stand til at udføre vores arbejde på verdenshavene og endda ved Nord- og Sydpolen. Greenpeace har kontorer i 55 lande fordelt ud på alle kontinenter med undtagelse af Antarktis.

8. Hvilke aktioner har Greenpeace været involveret i?
Aktivister fra Greenpeace har udført et hav af aktioner gennem vores mere end 50 års historie. Fra de første fredelige protester mod atomprøvesprængninger i Stillehavet i 1971. De spektakulære aktioner mod kommerciel hvalfangst i 1980’erne og besættelsen af Brent Spar platformen i Nordsøen i midten af 1990’erne. Ikoniske aktioner mod klimaforandringer, fx da fire galla-aktivister klædt ud som verdensleder besøgte Dronningens festmiddag under Klimatopmødet i København i 2009. Afsløring af ulovligt fiskeri i Kattegat i 2010. Eller de berømte 30 aktivister der i 2013 protesterede mod arktiske olieboringer i Rusland. En aktion der gik verden rundt, efter Rusland fængslede de fredelige aktivister i to måneder og efterfølgende nægtede dem udrejse i en yderligere måned. Eksemplerne er mange.

9. Hvad kan jeg gøre for miljøet?
Beskyttelsen af vores miljø og klima er vores alle ansvar, og mens vores regeringer skal gøre mest, så kan vi alle bidrage til et bedre miljø og klima.
Under vores sektion om grønne tips har vi samlet en masse anbefalinger til dig, der gerne vil gøre noget godt for miljø og klima.

10. Hvornår blev Greenpeace grundlagt?
Greenpeace blev grundlagt af miljøaktivisterne Irving Stowe og Dorothy Stowe i 1971 i Canada i forbindelse med deres og andres aktivisters arbejde for at stoppe amerikanske atomprøvesprængninger. Læs om Greenpeaces historie her.

11. Hvordan kan jeg være med i Greenpeace?
Alle over 18 år kan blive frivillig i Greenpeace. Læs mere her. Du kan også støtte vores arbejde her. For job se længere nede på siden.

12. Hvad går min støtte til?
Når du støtter Greenpeace, støtter du vores kampagner, forskning og aktioner for en grøn og fredelig planet. Du kan støtte vores arbejde her. Du kan støtte vores arbejde her.

13. Hvordan får jeg job i Greenpeace?
Ledige stillinger bliver løbende slået op her.

Spørgsmål om frivilligt arbejde

1. Hvor gammel skal jeg være for at blive frivillig hos Greenpeace?
Du skal være fyldt 18 år for at blive frivillig.

2. Hvilke ting kan frivillige gøre?
Her er nogle eksmpler på de meget forskellige aktiviteter, som Greenpeace-frivillige har lavet.
Det var de frivililge, der tog initiativ til den smukke og tankevækkende udstilling Et Hav af Håb. Her stoppede mange travle forbipasserende på bl.a. Københavns Hovedbanegård for at tale med de mange frivillige om havets skønhed og udfordringer, der var symboliseret i en 6,5 meter høj skulptur af en pukkelhval med sin baby. I værket var indarbejdet havets lyde, lysinstallationer og plastaffald indsamlet på danske og svenske strande. Mere end 1000 mennesker satte på opfordring af de frivillige deres navn på en underskriftsindsamling, der  krævede den danske regerings støtte til en ambitiøs, global FN-havtraktak. Sideløbende bakker mere end 700 mennesker op om indsamlingen digitalt.

I de rette situationer deltager frivillige også i fredelig forbrugeraktivisme. Det er for eksmpel sket ved at frivillige besøg hos supermarkeder i hele Denmark for at sætte klistermærker med teksten “greenwashing” og “ukontrolleret klimasvineri” på Danish Crown produkter, der havde virksomhedens vildledende mærke “Klimakontrolleret Gris”.  Tre danske supermarkeder kvitterede med at annoncere, at de ikke længere ville have produkter med Danish Crowns mærke i deres butikker, og alle andre danske supermarkeder fulgte kort efter trop. Dette resultat var de frivilliges aktivisme i supermarkederne med til at skabe!

3. Hvad hvis jeg ikke ved nok, eller min livsstil ikke er “grøn” nok?
At være frivillig hos Greenpeace er for alle, uanset hvor meget viden man har om klimarelaterede emner og uanset, hvordan man vælger at leve sit liv. Det vigtige er, at man har lyst til at involvere sig og gøre en forskel.

4. Kan jeg være med, uanset hvor jeg bor?
Ja, uanset hvor du bor i Danmark, kan du engagere dig som frivillig hos Greenpeace.

5. Hvor meget tid skal jeg bruge på at arbejde som frivillig?
Nogle af frivillige vælger at bruge et par timer om året og andre andre flere timer om ugen. Hvor meget tid du ønsker at dedikere er dit valg. Men vi forventer dog, at frivillige lever op til aftalerlfil agreed commitments.

6. Koster det noget at være frivillig hos Greenpeace?
Nej, det koster ikke noget at være frivillig hos os. Alle træningsprogrammer og workshops er gratis, og Greenpeace dækker udgifterne til bl.a. rejser, mad og overnatning for alle frivillige, der deltager i træning og.