Planeten har brug for dig
Vi må stå sammen for at tackle klodens største udfordring nogensinde. Fremtiden for vores børn, børnebørn, oldebørn og mange generationer efter dem afhænger af vores handlinger nu.
Stå op imod virksomheder og politikere, der prioriterer kortsigtet profit over planetens sundhed. Bliv en del af bevægelsen af vores uundværlige støttende privatpersoner og gør en forskel for planeten, vores eneste hjem – hver dag.
Nu kan du blive månedlig donor med MobilePay. Kom i gang her:
MobilePay er den nemmeste måde at blive månedlig donor (udfyld ovenstående felter). Det er også muligt at bruge vores online betalingsform.
Se vilkårene i vores donorpolitik her. Vi behandler dine personlige oplysninger i henhold til vores persondatapolitik.
Hvorfor støtte Greenpeace?
Din støtte bidrager til det vigtige arbejde for verdens klima, hav og skov. I 50 år har Greenpeace vundet sejre for klima og miljø på alle kontinenter og verdenshave. Vi har afsløret miljøkriminalitet, udført banebrydende forskning og presset nogen af verdens mest forurenende virksomheder til klimahandling.
Med mennesker som dig ombord kan vi blive ved med at gøre en forskel.
Greenpeace er en uafhængig miljøorganisation. Vi modtager af princip hverken penge fra regeringer eller erhvervslivet noget sted i verden. Vores arbejde er finansieret af almindelige mennesker som dig. Det betyder, at vi står helt frit til at konfrontere regeringer og virksomheder, som er ansvarlige for miljø- og klimaødelæggelse.
Sammen kan vi gøre dette til forandringens årti. Frem mod 2030 arbejder vi for at:
✅ Mindst 30 procent af land og hav er stærkt beskyttet
✅ Globale klimagasudslip er halveret
✅ Overproduktionen af engangsplastik stopper
✅ Alle nye olie- og gasprojekter er standset, og en strategi for at stoppe brugen af fossile brændsler er sat i værk
✅ Sundhed og natur prioriteres over profit
Er du med?
Andre måder du kan støtte på
1. Engangsbidrag: Giv et selvvalgt beløb via MobilePay til nummer 91760
2. Engangsbidrag: Betal med bankkort her
Fire af vores sejre
En af de mest kendte Greenpeace-aktioner, okkuperingen af olieplatformen Brent Spar, fandt sted i Nordsøen i juni 1995. Aktivister okkuperede platformen i over tre uger som en del af en verdensomspændende kampagne mod Shells plan om at slippe af med platformen, inklusiv 11 tons olie, ved at dumpe den direkte ned i havet. Kampagnen var vellykket, og Shell droppede planerne.
Den internationale virksomhed Nestlé gik med til at stoppe med at købe palmeolie fra producenter, som raserer den indonesiske regnskov. Afgørelsen kom efter otte uger med massivt pres fra forbrugere på sociale medier og gennem fredelig protest udført at Greenpeace-aktivister i global kampagne mod mærkevaren Kit Kat.
En nederlandsk ret slog fast, at Shell skal reducere deres klimaudslip med 45 procent før 2030, sammenlignet med 2019-niveau. Dette er første gang en stor fossilvirksomhed holdes ansvarlig for sit bidrag til klimaforandringerne og pålægges at reducere udslip.
De store oceaner med alt hvad de indeholder af hvaler, skildpadder, ål og særlige leveområder har efter mange års FN-forhandlinger endelig fået deres egen “Paris-aftale”. Efter mere end ti års forhandlinger er FN-landene endelig blevet enige om en havtraktat, som fra 2030 skal beskytte biodiversiteten i mindst 30 procent af verdenshavene. Hidtil har kun været 1 procent været beskyttet. En kæmpe sejr for Greenpeace og den globale biodiversitet.
Sådan arbejder vi
Miljøforbrydelser sker ofte langt væk fra verdens bevågenhed. En vigtig del af Greenpeaces arbejde er derfor at tage helt derud, hvor de sker, og dokumentere ved at tage satellitbilleder, filme, interviewe, udføre feltarbejde og indsamle beviser og som verdens største uafhængige miljøorganisation kan vi ved hjælp af medierne og vores informationskanaler hurtigt få oplysninger ud til millioner af mennesker verden over
Vi baserer vores kampagnearbejde på videnskab og fakta. Vi samarbejder med uvildige forskere rundt om i verden og har også vores eget forskningslaboratorium på Exeter University I England, som leverer videnskabelig og analytisk rådgivning til vores kampagner.
Gennem vores lobbyarbejde opfordrer vi virksomheder og politiske beslutningstagere til at tage de nødvendige skridt for at beskytte vores klima, miljø og natur. Vi opfordrer altid til dialog og giver virksomheder og beslutningstagere mulighed for at tage ansvar og handling, inden vi begynder at lægge pres på dem med offentlighedskampagner eller aktioner.
Greenpeace har en lang tradition for fredelige aktioner. Med vores aktioner ønsker vi at fremprovokere handling fra dem, som sidder med magt og ansvar. Vores skibsflåde gør det muligt for os at observere og gå i aktion mod miljøforbrydelser verden rundt, også på afsidesliggende steder, som er vanskelige at nå. Flere af vores aktioner har bidraget til at skabe grønne lovændringer og beskyttelse af sårbare områder. Princippet om ikke-vold står centralt i alle vores aktioner.