Hvem er Greenpeace?

Greenpeace er verdens største uafhængige miljøorganisation. Vi handler gennem ikke-voldelig civil ulydighed, og ser os selv som en vagthund, der holder øje med magthavere og industrier, som vi stiller til ansvar for vores klima og miljø.

Vores organisation

Greenpeace arbejder i 55 lande og har 26 uafhængige kontorer verden over. Den danske afdeling er en del Greenpeace Norden, der har kontorer i Helsinki, Stockholm, Oslo og København.

Sådan samler vi penge ind

Greenpeace er primært finansieret af privatpersoner. Det vil sige, at vi ikke modtager penge fra hverken virksomheder, stater eller organisationer. Sådan er vi i stand til at være en uafhængig stemme, der alene taler på miljøet og klimaets vegne.

Vil du i kontakt med Greenpeace?

Vil du gerne i kontakt med Greenpeace i Danmark?
Vi hjælper med svar på spørgsmål om dit medlemskab, hvordan du kan blive medlem, og andre henvendelser.

Presse

Find vores pressekontakt, talspersoner, pressemeddelelser, foto- og videomaterialer her.

Ofte stillede spørgsmål om Greenpeace

Hvem ejer Greenpeace?

Greenpeace er ikke ejet af nogen, men er verdens største uafhængige miljøorganisation. Organisationen er ledet af en bestyrelse. Greenpeace er primært finansieret af donationer fra almindelige mennesker. Læs mere om vores organisation her.

Hvor mange medlemmer har Greenpeace?

Greenpeace består af over 2400 ansatte og 15.000 frivillige og støttes økonomisk af omkring 3 millioner mennesker på verdensplan. I Greenpeace Norden er vi omkring 135 ansatte og støttes af cirka 156.000 mennesker.

Hvem leder Greenpeace?

Greenpeaces regionale eller nationale afdelinger ledes overordnet hver især af en bestyrelse, der vælges på den årlige generalforsamling af en gruppe stemmeberettigede medlemmer. Til dagligt ledes Greenpeace af vores generalsekretær. For Greenpeace Norden er det Celeste Stewart og for Greenpeace International er det Mads Flarup Christensen. Læs mere om vores organisation her.

Hvor arbejder Greenpeace?

Greenpeace er en global miljøorganisation, der arbejder over hele kloden. Med vores skibe, herunder vores isbryder, er vi i stand til at udføre vores arbejde på verdenshavene og endda ved Nord- og Sydpolen. Greenpeace har kontorer i 55 lande fordelt ud på alle kontinenter med undtagelse af Antarktis.

Hvilke aktioner har Greenpeace været involveret i?

Aktivister fra Greenpeace har udført et hav af aktioner gennem vores mere end 50 års historie. Fra de første fredelige protester mod atomprøvesprængninger i Stillehavet i 1971. De spektakulære aktioner mod kommerciel hvalfangst i 1980’erne og besættelsen af Brent Spar platformen i Nordsøen i midten af 1990’erne. Ikoniske aktioner mod klimaforandringer, fx da fire galla-aktivister klædt ud som verdensleder besøgte Dronningens festmiddag under Klimatopmødet i København i 2009. Afsløring af ulovligt fiskeri i Kattegat i 2010. Eller de berømte 30 aktivister der i 2013 protesterede mod arktiske olieboringer i Rusland. En aktion der gik verden rundt, efter Rusland fængslede de fredelige aktivister i to måneder og efterfølgende nægtede dem udrejse i en yderligere måned. Eksemplerne er mange.

Hvad kan jeg gøre for miljøet?

Beskyttelsen af vores miljø og klima er vores alle ansvar, og mens vores regeringer skal gøre mest, så kan vi alle bidrage til et bedre miljø og klima.

Under vores sektion om grønne tips har vi samlet en masse anbefalinger til dig, der gerne vil gøre noget godt for miljø og klima.

Hvornår blev Greenpeace grundlagt?

Greenpeace blev grundlagt af miljøaktivisterne Irving Stowe og Dorothy Stowe i 1971 i Canada i forbindelse med deres og andres aktivisters arbejde for at stoppe amerikanske atomprøvesprængninger. Læs om Greenpeaces historie her.

Hvordan kan jeg være med i Greenpeace?

Alle over 18 år kan blive frivillig i Greenpeace. Læs mere her. Du kan også støtte vores arbejde her. For job se længere nede på siden.

Hvad går min støtte til?

Når du støtter Greenpeace, støtter du vores kampagner, forskning og aktioner for en grøn og fredelig planet. Du kan støtte vores arbejde her. Du kan støtte vores arbejde her.

Hvordan får jeg job i Greenpeace?

Ledige stillinger bliver løbende slået op her.