Hvorfor støtte Greenpeace?

Greenpeace er verdens største uafhængige miljøorganisation og har i over 50 år arbejdet for at give vores fantastiske planet en stemme. Vi accepterer hverken penge fra stater eller virksomheder, hvilket gør os i stand til at være en uafhængig stemme, der alene taler for miljøets interesser. Derfor er økonomiske bidrag fra mennesker som dig også helt uundværlige.

Det går din støtte til

Sådan bruger vi din støtte

Greenpeace undersøger, dokumenterer og afslører miljøødelæggelse. Vi arbejder for at skabe forandring gennem lobbyarbejde og mobilisering af mennesker, og tager fredelige aktioner i brug for at beskytte vores Jord og fremme løsninger for en grøn og fredelig fremtid.

1. Vi undersøger og forsker

Vi baserer vores kampagnearbejde på videnskab og fakta. Vi samarbejder med uvildige forskere rundt om i verden og har også vores eget forskningslaboratorium på Exeter University i England, som leverer videnskabelig og analytisk rådgivning til vores kampagner.

2. Vi dokumenterer

Miljøforbrydelser sker ofte langt væk fra verdens bevågenhed. En vigtig del af Greenpeaces arbejde er derfor at tage helt derud, hvor de sker, og dokumentere ved at tage satellitbilleder, filme, interviewe, udføre feltarbejde og indsamle beviser.

3. Vi afslører

Greenpeace er verdens største miljøorganisation. Ved hjælp af medierne og vores informationskanaler kan vi hurtigt få oplysninger ud til millioner af mennesker verden over. Som vælgere, forbrugere eller aktionærer kan de være med til at påvirke politikeres og virksomheders beslutninger.

4. Vi påvirker

Gennem vores lobbyarbejde lægger vi pres på virksomheder og politiske beslutningstagere til at tage de nødvendige skridt for at beskytte vores klima, miljø og natur. Vi opfordrer altid til dialog og giver virksomheder og beslutningstagere mulighed for at tage ansvar og handling, inden vi begynder at øge presset på dem med offentlighedskampagner eller aktioner.

Hvordan fordeles din støtte?

Hvordan bruger Greenpeace de penge, jeg bidrager med?

Din økonomiske støtte går til Greenpeaces kampagner. Vores regnskab godkendes hvert år af en ekstern revisor. I vores årsrapport kan du se detaljerne om, hvordan anvender de penge, du har givet os. Du kan også se vores regnskab med ledelsespåtegning og revisorerklæring til Indsamlingsnævnet her.

Måder du kan støtte vores arbejde

Få svar på dine spørgsmål

Her kan du se svarene på de spørgsmål, vi ofte får stillet

På hvilke måder kan jeg støtte Greenpeace økonomisk?

Du kan støtte Greenpeace på flere forskellige måder. Som månedlig donor via PBS eller MobilePay, med et engangsbeløb enten via vores side her, kontooverførsel 2102-5020003752 eller via Giro: 6689159

Hvorfor er en fast, månedlig støtte den bedste ide?

Et fast månedligt bidrag er den bedste måde at støtte Greenpeace på. Det giver os mulighed for at have en fast indkomst, som vi kan budgettere og planlægge mere effektivt og langsigtet ud fra. Desuden sparer det tid og administrationsarbejde, så mere af støtten går direkte til vores miljø- og klimaarbejde. Som bidragyder kan du give et månedligt bidrag på det beløb, der passer dig – og spille en stor rolle i at beskytte miljøet.

Hvordan kan jeg ændre på mine donationer, kontaktoplysninger eller andet?

Du er altid velkommen til at ringe til os på 33 93 53 44, sende os en email på [email protected]

Hvad bruger Greenpeace min støtte til?

Din støtte går både til vores langsigtede kampagnearbejde og vores igangværende projekter. Vi bruger vores midler, hvor det er nødvendigt, og vi kan derfor ikke øremærke dem. Det gør os i stand til hurtigt at agere, når miljøproblemer opstår. I øjeblikket går over 79% af vores budget til vores internationale og nordiske kampagnearbejde. 21% går til administration og  fundraising.

Hvordan ved jeg, om det er Greenpeace, som har ringet til mig?

Hvis du er tvivl om det er os, som har ringet til dig, kan du altid kontakte vores support service enten på tlf. 33 93 53 44 eller skrive til os på mail [email protected].

Hvor kan jeg finde info om Greenpeaces persondatapolitik?

Greenpeace er af den overbevisning, at du har en grundlæggende ret til dit privatliv på nettet, og vi arbejder konstant på at beskytte din sikkerhed online. Læs mere om vores persondatapolitik her.

Kan jeg trække mine donationer fra i skat?

Du kan desværre ikke trække bidrag til Greenpeace fra i skat. Det skyldes, at vi på nuværende tidspunkt ikke er godkendt i henhold til Ligningslovens § 8 A. Har du yderligere spørgsmål, kan du kontakte vores support service på tlf: 33 93 53 44 eller ved at sende en mail til: [email protected].

Seneste årsrapporter fra Greenpeace Nordic

Greenpeace Nordics arbejde opsummeres hvert år i årsrapporten. Du kan finde årsrapporterne her.

En tidslinje over vigtige, grønne sejre takket være mennesker som dig!

Se denne tidslinje i fuld skærm