Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Fremtidens flag er fundet

Nyhed - 15. marts, 2013
Anerkendt designer har udpeget vinderen af Greenpeace' Flag for the Future-konkurrence. I næste måned bliver flaget plantet på havbunden ved Nordpolen.

15. marts 2013

Designeren Vivienne Westwood og meddommerne Hilary Tam fra Greenpeace og den irske pigespejder Aishah Morshed viser vinderflaget frem.

 

Et hold af internationale ungdomsambassadører begiver sig i næste måned ud på en eventyrlig ekspedition til Nordpolen, og med sig har de et flag for fremtiden.

Hundredevis af deltagere fra i alt 54 lande har givet hvert sit kreative bud på flaget, der skal symbolisere fred, håb og global samhørighed. At ingen har mere ret til Arktis end andre.

Sarah Bartrisyia fra Malaysia har tegnet det smukke vinderbud, valgt ud af den anerkendte designer Vivienne Westwood. Det vimpelformede flag består af syv duer i smukke lyse farver. Duerne repræsenterer - ifølge den 13-årige vinder - verdens syv kontinenter, og med deres næb holder de en arktisk blomsterkrans, der symboliserer beskyttelse af Arktis, forklarer Sarah Bartrisyia selv.

"Jeg håber at inspirere flere unge til at tage del i at tackle klimaforandringerne og beskytte Arktis for kommende generationer. Selv om Nordpolen er langt fra mit hjemland, føler jeg et personligt ansvar for at være med til beskytte området, og jeg kan slet ikke holde tanken ud om, at isen og de arktiske dyr forsvinder på grund af menneskets handlinger," siger den malaysiske pige.

Som en kulmination på Greenpeaces snarlige, stort anlagte Nordpols-ekspedition vil flaget blive udformet i modstandsdygtigt titanium og plantet på havbunden. Her vil det blive ledsaget af næsten tre millioner underskrifter fra hele verden for beskyttelse af Arktis mod olieudvinding og industrielt fiskeri.

"Ungdommens kreativitet er et af de stærkeste redskaber, vi har, i forsøget på at skabe en bedre verden. Det vindende flag for fremtiden repræsenterer på fantastisk vis fred, håb og samhørighed mellem verdens folk, og jeg er stolt af, at det snart er på vej mod Nordpolen," siger designer og dommer Vivienne Westwood.

Pigespejderens verdensorganisation har samarbejdet med Greenpeace om ’Flag for the Future’-konkurrencen, og Sarah Bartrisyia er rent faktisk spejder hjemme i Malaysia. Greenpeace i Danmark ønsker den ganske særlige pige stort tillykke.

Se i denne video, hvordan det gik til, da hendes vinderbud blev valgt ud.