Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Statoil udskyder verdens nordligste boring

Skriv en kommentar
Nyhed - 10. april, 2013
I dag har endnu en af de mest fremtrædende deltagere i oliejagten i Arktis måtte bide i græsset. Statoil har udsat de planlagte boringer i Hoop-blokken, der ellers havde væres verdens nordligste.

10. april 2013

Under dagens aktion i Ølen i Norge klatrede to aktivister forklædt som isbjørne ombord på boreriggen West Hercules. Her til eftermiddag stod det klart, at den ikke som planlagt skal udføre verdens nordligste boringer senere på året.


Udmeldingen fra Statoil kom i en reaktion i pressen på en aktion mod den boreplatform, der skulle have været i Hoop. Aktionen var den foreløbige kulmination på en kampagne mod Statoil, der også har involveret aktioner i Skt. Petersborg og Moskva og 20.000 underskrifter mod Statoil.

”Det er godt nyt for Arktis’ sårbare miljø, og det er godt nyt for den folkebevægelse på tre millioner mennesker, der kræver et forbud mod olieboringer i Arktis. Vi får et år mere til at forhindre en katastrofe og beskytte Arktis. Opgaven er nu at få Shell’s og Statoil’s løften foden fra pedalen til at blive en fuld opbremsning,” siger Jon Burgwald, arktisansvarlig i Greenpeace i Danmark.

Statoil planlagde at bore 2-3 boringer i den norske Hoop-licence 74 grader nord. Boringerne er indtil videre udskudt til næste år.

Læs om Shells nylige beslutning om ikke at bore efter olie i Arktis i år her.