Vi satte os for at sætte en ny verdensrekord – 50.000 kommentarer på Facebook på 24 timer. Det er nu lykkedes over al forventning. På kun et halvt døgn har vi nu ramt over de 50.000, der skulle til for at få vores rekordforsøg registreret i Guiness Verdensrekordbog.

Vi er nu officielle verdensrekordindehavere på grund af alle de mange mennesker, der har hjulpet os med at skrive kommentarer på Facebook!

Rekorden nåede vi nogenlunde samtidig med, at vi kørte en storskærm ind foran Facebooks hovedkvarter i Californien, hvor alle kommentarer bliver vist i real-time – direkte til facebooks ansatte. Aktionen streames direkte til vores Københavner-event i Huset i Magstræde.

Men vi er også konkurrencemennesker, så lad os hæve målet til 100.000 kommentarer! Bliv ved med at kommentere indtil kl. 7.00 i morgen tidlig på http://on.fb.me/FBunfriendcoal

Hvis Facebook siger nej tak til energi produceret med kul og ja tak til energi produceret med vedvarende energikilder, som sol, vind og vand, vil Facebook qua sin størrelse være i stand til at påvirke mange andre IT-virksomheder til at tage ansvar for at sikre 100 pct. vedvarende energi ved valg af investeringer.

Gode intentioner er ikke nok. Vi skal se en rigtig plan for handlinger. Derfor skal Facebook:

 

  • Øge Facebooks brug af ren energi.
  • Udvikle en plan for at minimere Facebooks miljøpåvirkning og blive kulfri inden 2021.
  • Oplyse Facebooks brugere om, hvordan firmaet får energi til at køre sine services.
  • Være fortaler for ren energi på lokalt, nationalt og international niveau.


IT sektoren er den hurtigst voksende sektor i verden i forhold til elektricitetsforbrug. Vores research siger faktisk, at den nuværende vækstrate vil betyde, at datacentre og telekommunikationsnetværk - som Facebook er afhængig af for at kunne levere sine services - i 2020 vil forbruge mere end tre gange den energi, som bliver brugt nu og mere end halvdelen af USA’s nuværende samlede forbrug af elektricitet eller mere end Frankrig, Tyskland, Canada og Brasilien tilsammen. 


En stor tak til alle jer Facebookere, der har hjulpet os med at sætte rekord og sende en vigtig besked til Facebook.