Greenpeace har talt med Rumpistol om det nye album, den kommende I Arctic- koncert og engagementet for at beskytte Arktis. Læs hele interviewet her:

Den elektroniske musiker Rumpistol begiver sig ud i nyt farvand, når han i dag udgiver album til fordel for Greenpeace. Til I ♥ Arctic- koncerten søndag d. 21. april på Nørrebro tager han publikum med til arktiske lydlandskaber for at udforske ”de klanglige muligheder i is og vand”.

Jens Berents Christiansen, også kendt som det elektroniske one man band Rumpistol, kaster sig i foråret ud i et nyt samarbejde med Greenpeace-kampagnen Save The Arctic, der kæmper for at stoppe olieboringerne og beskytte det skrøbelige miljø i Arktis.

Nyt album og iskoncert

Det sker først med udgivelsen Floating Remixes, der udgives den 10. april. Her giver elektroniske musikere fra ind- og udland, bl.a. Bjørn Svin, Sekuoia og ISAN sine bud på numrene fra Floating, Rumpistols seneste anmelderroste plade fra 2012.

Pladen ikke er et politisk statement i sig selv, men Rumpistol bruger den politisk.

"Rocken har i mange år haft tradition for politisk samarbejde, som vi har set med Thom Yorke og Björk, men i elektronisk musik holder man sig mere tilbage. Som kunstner har man en platform at tale fra, og jeg mener, at man i det mindste bør overveje, om man kan eller vil bruge den til andet end musikken. Det er fint at sige nej, men kan man finde en sag, man tror på, så bør man overveje det," siger Rumpistol.

Knap to uger efter udgivelsen, søndag d. 21. april, begiver Rumpistol – og en lang række andre musikere - sig atter ud i et arktisk ærinde, nemlig ved en stor gratiskoncert på Superkilen, Nørrebro. I ♥ Arctic hedder Greenpeaces arrangement, der er del af en stor global kampagne, der skal bringe Arktis på et bæredygtigt spor. Knap tre millioner mennesker har indtil videre skrevet under på miljøorganisationens krav om at gøre den ubeboede del Nordpolen til et fælles, globalt naturreservat.

"Jeg forventer et helt specielt sæt, hvor jeg udforsker de klanglige muligheder i is og vand. Mere kan jeg ikke røbe," siger Rumpistol.

Ikke en helgen – men dybt strømafhængig

Det er nyt for Rumpistol at gå i samarbejde med en organisation, der arbejder for større, politiske mål.

"Jeg tænker nu mere på, hvilken verden, jeg efterlader, når jeg stiller træskoene. Jeg vil ikke fremstå som en helgen, for jeg er bare normal forbruger med opvarmet lejlighed og et dybt afhængigt forbrug af strøm. Men det er vigtigt at engagere sig. Jeg vil være med til at skabe mere viden om konsekvenserne ved overforbrug og jagten på fossile brændstoffer. Den problemstilling er Arktis et rammende billede på," mener Rumpistol.

Beslutningen har skabt opadvendte tommelfingre hos både sangeren Red Baron, som medvirker på de fleste skæringer, samt de elektroniske kolleger der har remixet materialet. De har efterfølgende sagt ja til at udgive og donere overskuddet af pladen til fordel for kampagnen.

Stop oliejagten

"Som mange danskere kendte jeg næsten intet til Arktis på forhånd, men jeg blev chokeret over, at trefjerdedele af isen på toppen af verden over de sidste 30 år er smeltet væk på grund af de menneskeskabte klimaforandringer. Nu kan skibene sejle frit, hvilket gør, at olieindustrien kan gå på jagt efter mere olie - med alle de risici det indebærer," lyder det fra Rumpistol.

Ifølge Jon Burgwald, arktisansvarlig hos Greenpeace, kan klimaproblemerne i Arktis let blive overset af den brede befolkning, fordi det kan virke mentalt langt væk. Men konsekvenserne af en uansvarlig miljøpolitik og olieudslip vil have en massiv effekt på det arktiske miljø.

"Det er grotesk, at olieindustrien nu sætter det sårbare arktiske miljø på spil med nye boringer. Det er tid til at sige stop, men det kan Greenpeace ikke gøre alene. Kun hvis vi står sammen kan vi presse politikerne til at tage de nødvendige beslutninger - og derfor gør det en stor forskel, når kunstnere som Rumpistol bakker op om vores arbejde," siger Jon Burgwald. 

Info og program for I ♥ Arctic her:https://www.facebook.com/events/350473838390150/

http://bit.ly/10Fgb4S