Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Deling af musik, fotos og filer på nettet ødelægger klimaet

Pressemeddelelse - 18. april, 2012
København, 18. april 2012 – Når vi deler musik, fotos og filer på internettet, så er vi i ganske uforvarende i stor stil med til at ødelægge vores klima.

Efterhånden som flere mennesker rundt om i verden bruger cloud-computing (note 1) til at gemme og dele billeder, videoer og dokumenter, er IT-virksomheder nødt til at bygge flere datacentre – bygninger så store, at de er synlige fra rummet - som huser tusindvis af computere og forbruger enorme mængder af elektricitet. Det har betydet en væsentlig forøget efterspørgsel af beskidt elektricitet fra kulkraft og atomkraft. Det viser Greenpeace-rapporten "How Clean is Your Cloud”, der udkommer i dag.

Greenpeace-rapporten evaluerer 14 IT-virksomheder og deres elforsyningskæder med over 80 datacentre baseret på centrale elementer, som er nødvendige for at opbygge kapacitet til at opbevare data.

Nogle datacentre bruger lige så meget strøm som 250.000 europæiske hjem. Rapport-researchen viste, at hvis den store ”it-sky” var et land, så ville dets nuværende elforbrug rangere som nr. 5 i verden, og forventeligt være tredoblet i 2020.

Good guys and bad guys

Rapporten dokumenterer også, at der er stor forskel på de IT- virksomheder, der gør en indsats for at drive deres it-centre med vedvarende energi såsom Google, Yahoo! og Facebook, og de virksomheder, der som Apple, Amazon og Microsoft halter bagefter, ved at bygge deres voksende flåde af datacentre på basis af elektricitet fra kul og atomkraft.

"Når mennesker over hele verden deler deres musik eller fotos i den store ”sky”, så ønsker de at vide, at skyen er baseret på ren og sikker elektricitet", siger Kumi Naidoo, Greenpeace internationale generalsekretær. "Men meget innovative og profitable virksomheder som Apple, Amazon og Microsoft er ved at bygge datacentre drevet af el fra kul og opfører sig som om, deres kunder ikke vil vide det eller er ligeglade. De tager fejl”.

Noter:

1) Cloud computing er en måde at lagre og dele data på internettet. Det giver brugerne mulighed for at dele data såsom billeder, musik og dokumenter på nettet i stedet for at bruge software eller lagring på en lokal computer.

2) For mere information om Greenpeaces kampagne, herunder videoer, der forklarer valg af energikilder til elforsyning af cloud-computing, kan du besøge www.cleanourcloud.com.