Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

UPDATE: Svømmere stopper Shell’s arktiske isbryder syd for Lolland

Pressemeddelelse - 4. maj, 2012
Aktivister fra Greenpeace er netop sat i vandet og svømmer lige nu foran Shells 116 meter lange isbryder, Nordica, syd for Lolland. Samtidig maler aktivister fra gummibåde et budskab i protest mod olieselskabets planer om at bore efter olie i Arktis på skibets skrog. Greenpeace-skibet Beluga har sluttet sig til aktionen ved svømmerne. I skibets mast er ophængt banner med teksten ”Save The Arctic – Stop Shell”.

Det er den tredje gang på fire dage, at aktivister aktionerer mod Shells isbryder. Tidligere i morges stoppede 14 aktivister fra Danmark, Tyskland, New Zealand og Sverige skibet i tre timer med protester fra gummibåde og med håndbannere med teksten ”#SaveTheArctic”. De fik kort efter selskab af dansk og tysk kystvagt, der stadig eskorterer Shells isbryder. Greenpeace generalsekretær, Mads Flarup Christensen, er en af svømmerne:

”Der er kampe, der er så vigtige, at dagligdagen med laptop og lange møder må vige. Kampen for Arktis beskyttelse er sådan en. Derfor har jeg i dag fundet min overlevelsesdragt frem fra gemmerne og er hoppet i vandet i aktion imod Shells olieboringer i Arktis”, siger Mads Flarup Christensen. ”Havisen smelter lynhurtigt i disse år. Vi kan ikke tillade Shells risikable olieboringer i området, der i forvejen er under så hårdt klimatisk pres.”

Aktionen denne morgen kommer efter to lignende aktioner denne uge, da 20 aktivister gik ombord på Nordica i Helsinki, Finland. Efter det første hold af aktivister var fjernet af politiet, ankom yderligere 22 aktivister til skibet i to gummibåde og tre kanoer. To dage senere klatrede seks aktivister ombord på samme skib ud for Øland i Sverige og blev der i 10 timer, indtil de svenske myndigheder blev tilkaldt. I Karlskrona blev aktivisterne fjernet af specialstyrker og arresteret.

Kontakt
Henrik Beha Pedersen, kampagnechef i Greenpeace, mobil 22 88 16 15

Karen Albertsen, pressemedarbejder, mobil 28 35 91 30

Billeder og video vil løbende blive lagt ud til download her

Følg aktionen på Twitter @greenpeacedk