HKL, YTV ja Neste Oil 2
Tarramainos Helsingin kaupungin liikennelaitoksen bussissa.

Joka aamu Mannerheimintien ruuhkassa voi nähdä YTV:n bussin, jonka takalasitarra julistaa: AJA BUSSILLA - TORJUT ILMASTONMUUTOSTA. Tästäkin innostuneena pieni ihminen voisi äkkiseltään ajatella, että tosiaan, otanpa bussin. Jätän huomenna henkilöautoni kotiin. Joukkoliikennehän on ekologista.

Mutta pieleen menee, jos sitten pääkaupunkiseudulla satut osumaan bussiin, joka on startannut Veolian Suomenojan, Helsingin bussiliikenne Oy:n Koskelan, Porvoon Liikenteen tai Pohjolan Liikenteen Ilmalan varikoilta.

Nämä bussit ajavat Nesteen palmuöljydieselillä. Moottorissa palaa sademetsää ja uhanalaisten orankien elinympäristöjä. Idiotismin kruunaa, että hiilidioksidipäästöjä tästä typerehtimisestä aiheutuu sademetsätuhon takia enemmän kuin tavallisella dieselillä ajettaessa.

Kävimme eilen jo kolmatta kertaa vuoden sisällä tapaamisessa HKL:n ja YTV:n kanssa tästä aiheesta. Heillä on kolmivuotinen kokeiluhanke "bio"dieselin käytöstä, joka pahimmillaan johtaa palmuöljydieselin laajamittaiseen käyttöönottoon pääkaupunkiseudun bussiliikenteessä vuoteen 2010 mennessä. Saimme kolmannen kerran kuulla, että palmuöljyn ongelmista huolimatta HKL ja YTV "luottavat" Neste Oiliin.

Luottamus on tärkeintä, vaikka sademetsää hakattaisiin. On myös niin, että "teknologiaa on kehitettävä". Niin, ja "kaikkia ongelmia ei voi ratkaista kerralla".

Samana päivänä kun istuimme kuulemassa miten HKL ja YTV luottavat Nesteeseen, Indonesialainen kansalaisjärjestö Centre for Orangutang Protection tiedotti, että Nesteen palmuöljyn tuottaja IOI on jälleen jäänyt kiinni uhanalaisten orankien elinympäristöjen raivaamisesta.

Matti Liimatainen