Ainutlaatuisena, herkkänä ja lumoavana luonnontilaisena maisemana Arktis on kuin Pohjolan oma Amazon - jota ihmiset rakastavat. Arktiksen suojelua kannattaa yli viisi miljoonaa vetoomuksen allekirjoittajaa ympäri maailman.

Huoli Arktiksesta koskettaa ihmisiä Buenos Airesista Bangkokiin ja Kapkaupungista Yellowknifeen. Kansainväliset toimintapäivät Arktiksen puolesta toivat liki 45 000 ihmistä kaduille 37 maassa yksin viime vuonna.

 

Arktisen jään nopea sulaminen on merkki siitä, että käytämme enemmän fossiilisia polttoaineita kuin ilmastomme kestää. Jään alta paljastuvan öljyn polttaminen kiihdyttäisi ilmastonmuutosta entisestään.

Meidän on pelastettava Arktis ilmastokatastrofilta, öljynporaukselta ja tuhoisalta teolliselta kalastukselta. Tämä on yksi aikamme ratkaisevista kamppailuista.
Yksikään kampanjoitsija tai järjestö ei kuitenkaan voi pelastaa Arktista yksin. Meidän on tehtävä se yhdessä. Vahvan ja omistautuneen liikkeen energia on kanavoitava poliittiseksi muutosvoimaksi.

Eilen käynnistynyt Act for Arctic -kampanja tekee tälle tilaa. Ottamalla yhteyttä vaikuttajiin omilla kotipaikkakunnillaan ja omissa yhteisöissään kuka vain voi vahvistaa liikettä Arktiksen puolesta aivan uudenlaisella tavalla. Ihan tavalliset ihmiset ottavat pian yhteyden vaikuttajiin - pormestareihin, ministerihin, pastoreihin, poptähtiin, yritysjohtajiin ja ympäristönsuojelijoihin - kaikkialta maailmasta ja pyytävät heitä allekirjoittamaan Arktisen julistuksen, joka kuvaa Arktiksen suojelun keskeiset askelet. Julistus on kaikkien allekirjoittajiensa yhteinen työkalu arktisen ympäristön suojelun edistämiseksi.

Arktiksen suojelu on mahdollista olemassaolevien kansainvälisten sopimusten puitteissa - nyt tarvitaan poliittinen tahto toteuttaa se. Vaikutusvaltaiset äänet vahvistavat miljoonien ihmisten vaatimuksia ja vakuuttavat lopulta arktisten valtioiden johtajat siitä, että Arktiksen suojelun aika on nyt.

Greenpeace jatkaa öljy-yhtiöiden haastamista siellä, missä ne uhkaavat arktista luontoa ja koko maailman ilmastoa. Koputamme päättäjien ja yritysjohtajien oviin ja vaadimme energiavallankumousta, jonka avulla voimme luopua fossiilisista polttoaineista.

Kamppailun voittamiseen tarvitsemme tukea kaikkialta yhteiskunnasta, ja sinun apuasi. Uunituoreelta ActforArctic.org-sivustolta löydät kaiken tarvitsemasi, jotta voit ryhtyä kansalaislobbariksi Arktiksen puolesta. Rohkaise oman kotipaikkakuntasi vaikuttajat mukaan pelastamaan Arktista ja tutustu muihin, jotka tekevät tätä korvaamattoman arvokasta työtä. Liity joukkoon jo tänään, sillä vain ihmiset voivat pelastaa Arktiksen.