Sen lisäksi, että ydinvoima.fi -sivusto tuo esille kansanedustajien kantoja ydinvoimaan, se tarjoaa myös mahdollisuuden tarkkailla miten kansanedustajat perustelevat eri energiantuotantomuodoista nimenomaan ydinvoiman lisäämistä.

Otetaanpa esimerkiksi Kokoomuksen Reijo Paajanen. 19. joulukuuta 2008 eduskunnassa käsiteltiin hallituksen pitkän aikavälin ilmasto- ja energiastrategiaa. Tässä käsittelyssä Paajanen perusteli nimenomaan ydinvoiman tarvetta näin:

"Ydinvoiman lisärakentamista tarvitaan kasvavan energiatarpeen tyydyttämiseksi"

Kului puoli vuotta ja tapahtui paljon. Metsäteollisuus, joka omistaa kolmanneksen Suomen ydinvoimasta ja on Suomen suurimpia sähkönkäyttäjiä, ajoi toimintaansa rajusti alas, mikä oli tärkeä syy siihen, että Suomessa jo pari vuotta jatkunut sähkönkulutuksen lasku rikkoi ennätyksiä. Työ- ja elinkeinoministeriöltä valmistui selvitys, jonka mukaan energiaa voi säästää Suomessa enemmän kuin kaikki nykyiset ydinvoimalat tuottavat. Kaiken tämän jälkeen 17. kesäkuuta 2009 eduskunnassa oli palautekeskustelu hallituksen ilmasto- ja energiastrategiasta. Reijo Paajanen perusteli puheenvuorossaan ydinvoiman tarvetta tasan näin:

"Ydinvoiman lisärakentamista tarvitaan kasvavan energiatarpeen tyydyttämiseksi"

Mitäs siinä eräässä keltaisessa t-paidassa lukikaan? "Ja jippo on siinä, että kun sitä toistaa toistaa toistaa tarpeeksi monta kertaa, niin moni alkaa uskoa."

Topias Salonen