Shellin öljynporausalus Kulluk ajautui Sitkalidakin rantaan Alaskassa uudenvuodenpäivänä 2013. © US Coast Guard


Aallot hakkaavat Shellin öljynporausalus Kullukia Sitkalidakin saaren rannassa. Aluksella on tankeissaan yli puoli miljoonaa litraa dieselöljyä. Riittävä määrä tuhoamaan saaren ekosysteemin, mutta vain tippa siihen verrattuna millaisia määriä öljynporauksessa voi päästä luontoon.

Vuonna 1983 rakennettu öljynporauslaiva oli hinauksessa matkalla huollettavaksi. Kulluk oli toinen kahdesta Shellin öljynporausaluksesta, jonka oli määrä aloittaa öljynporaus Arktiksella Alaskan pohjoispuolella. Viime kesänä luonto osasi onneksi puolustaa itseään, ja Shellin yritys aloittaa kaupallinen arktinen öljynporaus jäi yritykseksi.

Viime torstaina Shellin vuonna 2009 rakennettu nelimoottorinen avomerihinaaja Aiviq hinasi Kullukia, kun myrskyssä hinausvaijeri katkesi ja öljynporausalus joutui tuuliajolle.

Perjantaina Aiviq sai Kullukin uudestaan hinaukseen, mutta kaikki sen neljä pääkonetta pettivät ja Kulluk laskettiin tuuliajolle, ettei se upottaisi ohjailukyvytöntä hinaajaa viisitoistametrisiin aaltoihin noin 30 metriä sekunnissa puhaltavassa tuulessa.

Lauantaina Yhdysvaltain rannikkovartiosto sai helikopterilla pelastettua Kullukin miehistön alukselta ja ankkurit saatiin laskettua hillitsemään vauhtia, jolla Kulluk ajautui kohti Sitkalidakin rantaa. Aiviq sai koneensa käyntiin ja sai Kullukin vielä kahdesti hinaukseen, mutta hinausvaijerit pettivät kummallakin kertaa. Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Kulluk ajautui rantaan.

Tällä hetkellä ei tiedetä vielä, miten aaltojen rantaan hakkaamalle Kullukille käy. Keskiviikkoaamuna Suomen aikaa ei vielä oltu ilmoitettu öljytankkien vuodosta.

Olivatko Kullukin haaksirikkoon johtaneet olosuhteet erityisen ankarat? Maalla ei tietenkään parane viisastella, kun merellä on hätä. Varmasti noin 30 metriä sekunnissa puhaltava myrsky pohjoisella Tyynellä valtamerellä on hengenvaarallinen hankalalle hinaukselle. Toisaalta Suomenlahdellakin vain runsas kuukausi sitten puhalsi 29 metriä sekunnissa – tosin aallonkorkeus suojaisella sisämerellämme oli vain viitisen metriä.

Shell haluaa porata öljyä Tšuktšimerellä ja Beuafortinmerellä. Noilla vesillä normaalisti tuulet ovat kohtuullisia, mutta kovat tuulet ovat yleistyneet. Syyskuussa erittäin kovaa tuulta esiintyy nykyisin kahdeksan kertaa. Tuulet ovat kovimmillaan syys-lokakuussa, ja juuri tuolloin Shellillä on kovin kiire porata ennen kuin jäiden tulo pakottaa lopettamaan. On pakko olettaa, että porausalueella voi puhaltaa yhtä kova tuuli ja voi syntyä yhtä kova aallokko kuin Kullukin haaksirikkoutuessa.

Kun Deepwater Horizonin onnettomuus tapahtui Meksikonlahdella, ympärillä oli käytössä valtava määrä aluksia ja kalustoa. Se on kuin saisi sydänkohtauksen sairaalassa, kuten Bryan Walsh Timessa toteaa.

Arktiksella ei ole kalustoa. Shellin öljynporauslaivastoon kuuluu pari tusinaa alusta. Ulkopuolista apua ei ole lähimaillakaan. Jos Arktiksella tapahtuu jotain, käytössä on muutama hinaaja ja jäänmurtaja, kuten suomalaisen valtionyhtiön Fennica ja Nordica. Lisäkaluston lähettäminen etelästä kestää päiväkausia. Se on kuin saisi sydänkohtauksen Lapin erämaassa.

Eikä Kullukin haaksirikko ollut ensimmäinen Shellin ensimmäisen arktisen porausyrityksen onnettomuus. Toinen Shellin öljynporausaluksista Noble Discoverer sai pohjakosketuksen Dutch Harborissa Alaskassa matkalla porausalueelle. Kupoli, joka on tarkoitus asettaa mahdollisen öljyvuodon tukkeeksi, rutistui testissä kuin oluttölkki.

Täytyy olla uskomattoman sinisilmäinen, jos uskoo, että Shellin öljynporaus Arktiksella on turvallista. Tähän mennessä tapahtuneen valossa voi pikemminkin pitää ihmeenä, jos öljyvuotoja ei tule. Ja kun tulee, siinä ei parilla jäänmurtajalla paljoa tehdä, vaikka suomalaisia ovatkin.

Shell pyrkii Arktikselle ensi myös kesänä. Suomalainen valtionyhtiö Arctia Shipping on taas lähettämässä jäänmurtajat mukaan tähän käsittämättömään riskihankkeeseen. Estetään katastrofi ennen kuin se tapahtuu. Pysäytetään öljy-yhtiöiden ryntäys Arktikselle. Meitä on jo 2,3 miljoonaa Arktiksen puolustajaa!

JUHA AROMAA