Saastesumua Kiinassa

Arktis sulaa ja ilmastonmuutos etenee, koska poltamme liikaa öljyä ja hiiltä. Ensi keskiviikkona europarlamentilla on mahdollisuus osoittaa, että se edelleen välittää ilmastonmuutoksen torjunnasta. Parlamentti äänestää siitä, millaisia autoja Euroopassa tulevaisuudessa valmistetaan. Energiatehokkaammat autot säästävät ilmastoa, eikä niiden valmistaminen aiheuta lisäkustannuksia. Me haluamme näiden autojen olevan energiatehokkaampia. Aika juoksee, joten nyt on jo kiire!

Osa autoteollisuudesta haluaa jatkaa bensasyöppöjen autojen ylivaltaa tieliikenteessä. Autovalmistajat yrittävät saada autojen tehokkuusvaatimuksiin läpi porsaanreikiä. Yhden vähäpäästöisen auton saisikin laskea useampaan kertaan ja sen varjolla myydä bensasyöppöjä. Osa poliitikoista valitettavasti uskoo tällaisiin haamulaskelmiin.

Tämä tarkoittaa että, vaikka päästötavoitteet saavutettaisiin paperilla, niiden toteutuminen oikeasti ei olisi niinkään varmaa. Öljyriippuvuus vain jatkuisi.

Me voimme kuitenkin muuttaa tulevaisuutta. Yksi suurimmista autovalmistajista, Volkswagen sitoutui viimein energiatehokkaampien autojen tuottamiseen, joten meillä on jo käpälä ovenraossa. Tarvittava teknologia on olemassa, joten nyt poliitikot täytyisi saada äänestämään puhtaamman tulevaisuuden puolesta. Nyt onkin siis aika vedota poliitikkoihin ja  pyytää heitä äänestämään ympäristöystävällisempien lakimuutosten puolesta. 

Tiukempien päästörajoitusten myötä voisimme leikata Euroopan autojen hiilidioksidipäästöjä puolella vuoteen 2025 mennessä. Vuoteen 2040 mennessä Euroopan öljynkulutus voisi olla yli 17 miljardia öljytynnyrillistä vähemmän. Miljardia! Vihreämpien autojen valmistaminen toisi myös 400 000 uutta työpaikkaa Eurooppaan. Suuria lukuja, mutta uskomme että ne kaikki ovat täysin saavutettavissa.

Tehokkaamat autot suojelevat esimerkiksi Arktista kahdella tavalla: päästöjen vähentyminen hillitsee ilmastonmuutosta ja kun öljyä tarvitaan vähemmän, sitä ei tarvitse porata Arktikselta. Allekirjoita EUvsCO2 -vetoomus niin voit auttaa torjumaan ilmastonmuutosta ja pelastamaan Arktiksen.