voima.fi päivitti avainlipun paremmin ydinsähkölle sopivaksi.


Olkiluodon vanhoissa ydinreaktoreissa tuotetulle sähkölle on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu. Ihmettelin hetken miten se on mahdollista - ulkomaisesta polttoaineesta ulkomaisella tekniikalla tuotettu sähkö onkin nyt sinivalkoista. Sitten tajusin: Ydinjätteiden aiheuttaman saastumisen tuoma työ ja kustannukset on varmasti myös laskettu sähkön tuotantokustannuksiin, kuten oikein onkin.

Ydinvoima takaa suomalaisille sairaanhoitajille työtä sadoiksi tuhansiksi vuosiksi!

Olkiluotoon rakenteilla olevan ranskalaisen prototyyppireaktorin valmistuksessa sinivalkoisuus on lipsunut pahasti. Reaktoria rakentavat puolalaiset työläiset mm. Japanissa, Ranskassa ja Puolassa valmistetuista komponenteista. Suomalaisen työn osuutta kustannuksista kasvattaa kuitenkin se, että reaktorin tuottama jäte on moninverroin vaarallisempaa kuin vanhojen yksiköiden, joten sotkujen siivoamisessa on enemmän Suomalaista Työtä. Lisäksi rakennustöiden varrella on tehty aimo kasa erilaisia mokia, jotka varmasti työllistävät suomalaisia korjaajia ja pahimmassa tapauksessa pelastustoimen henkilöstöä vuosikymmenten mittaan.

Viime tiistaina saatiin myös suomalaisen työn osuutta kasvatettua, kun seudun palokunnille tehtiin Olkiluodosta aiheeton suurhälytys huonon tiedonkulun vuoksi.

Jos joku haluaa kuitenkin laittaa sähköpostia Suomalaisen Työn Liitolle ja kommentoida ydinsähkön sinivalkoisuutta, niin yhteystiedot löytyvät täältä.

Lauri Myllyvirta