Neste Oil kertoi tänään yhteistyömahdollisuuksista Raision kanssa. Maailmalla Neste Oilin ja elintarviketeollisuuden suhde on jokseenkin jäätävä. Esimerkiksi Unilever ja Nestle ovat monesti ilmaisseet huolensa ruokaöljyjen kasvavasta polttoainekäytöstä. Raaka-aineita ja viljelypinta-alaa ei riitä millään kaikille kasviöljyistä kiinnostuneille yrityksille.

Viime vuoden lopulla elintarvikeyhtiöt tiedottivat muun muassa seuraavaa:

“The growing demand for biofuels has contributed to food shortages and competition for land and scarce water, disproportionately affecting the most vulnerable people, while often having a negative greenhouse gas balance.”

Nestlén toimitusjohtaja Peter Brabeck-Letmathe antoi saksalaiselle Die Welt -lehdelle viime kesänä haastattelun, jossa on huolissaan maailman ruokaturvasta : ”Through biofuels, we have returned hundreds of millions of people back into extreme poverty.”

YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO julkisti tänään päivitetyt tiedot elintarvikkeiden hintakehityksestä ja eniten ovat jälleen nousseet öljyjen ja rasvojen hinnat.

Maija Suomela