Dirty Laundry 2: Hung Out to Dry

Myrkkyjen matka jätevesiputkista vaatteisiin

Julkaisu - elokuu 23, 2011
Greenpeace Internationalin tutkimus paljastaa että tiettyjen kansainvälisesti myytyjen merkkivaatteiden ja kangaskenkien valmistuksessa käytetään nonyylifenoli-etoksylaatteja (NPE). NPE hajoaa nonyylifenoliksi, joka on pysyvä, myrkyllinen hormonihäiritsijä, joka siirtyy ravintoketjuun ja on vaarallista hyvin pieninäkin määrinä.

Greenpeace tutki kuvassa näkyvien brändien vaatteiden ja kenkien myrkkypitoisuuksia.

Tutkimuksessa analysoitiin 78 urheilu- ja vapaa-ajanvaatetta, ja kenkiä 15 johtavalta vaatebrändiltä. Mukana mm. Adidas, Abercombie & Fitch, Calvin Klein, Lacoste, Nike ja Puma.

Greenpeace vaatii brändejä ja alihankkijoita, jotka nimettiin jo aiemmassa Dirty Laundry -raportissamme, eliminoimaan vaaralliset kemikaalit alihankintaketjuistaan ja tuotteistaan.

Hallituksilla on myös keskeinen rooli päästöjen lopettamisessa. Greenpeace kehottaa hallituksia työskentelmään kemikaalipäästöjen eliminoimiseksi sitoutumalla kaikkien vaarallisten kemikaalien 'nollapäästöihin' yhden sukupolven aikana, perustuen varovaisuusperiaatteeseen ja ennaltaehkäisevään kemikaalien hallintaan.

Dirty Laundry 2: Hung Out to Dry