BIODIVERSITEIT

Wereldwijd riskeert zo’n miljoen dier- en plantensoorten uit te sterven door menselijke activiteit. We hebben de natuur nochtans nodig voor ons eten, gezonde lucht, en als bondgenoot tegen de klimaatcrisis. Hoog tijd om op te komen voor de biodiversiteit!95%

van het biodiversiteitsverlies door Belgische consumptie vindt plaats in andere landen.

1Mln

dier- en plantensoorten die riskeren uit te sterven wereldwijd

91%

van de Belgische natuur verkeert in slechte staat

HET PROBLEEM

De zesde massale uitstervingsgolf is ingezet. We verliezen aan een sneltempo dier- en plantensoorten door de vernietiging, exploitatie en vervuiling van onze natuur. Dat versterkt de klimaatcrisis en brengt ook ons voedsel, gezonde lucht en water in het gedrang. Als we de natuur herstellen en beschermen, beschermt de natuur ons ook tegen de impact van de klimaatcrisis.

WAT WE DOEN

De biodiversiteitscrisis blijft eerder ongekend, en bijgevolg is ook een ambitieus beleid ver te zoeken. Daarom zetten wij de biodiversiteit in de kijker met acties, onderzoek en beleidswerk. Dankzij onze campagnes, beschermen we de oceanen en diepzeeën tegen mijnbouw en het Amazonewoud tegen ontbossing. Op Europees en Belgisch niveau pleiten we voor wetten om de natuur te beschermen en te herstellen, zoals de Europese wet op natuurherstel, de wet tegen geïmporteerde ontbossing en de erkenning van ecocide in het Belgische Strafwetboek. Deze activiteiten zijn geworteld in een sterke samenwerking met burgers die op lokaal niveau onze bossen en waardevolle natuur beschermen.

ONZE BIODIVERSITEITSCAMPAGNE BETER BEGRIJPEN

BROWSE PER THEMA