FAQ

Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over giften, vrijwillig·st·ers enz. Als je het antwoord op jouw vraag hieronder niet vindt, zal ons team je met veel plezier verder helpen.

VEELGESTELDE VRAGEN

Hoe kan ik een fiscaal attest ontvangen?

Je ontvangt een fiscaal attest als het totaal van je giften tijdens een kalenderjaar 40 euro of meer bedraagt. Je krijgt dan 45% van dit bedrag terug via je belastingaangifte.

De fiscale attesten worden automatisch via e-mail verstuurd rond de maand maart (of met de post als je hebt aangegeven geen e-mails te willen ontvangen).

Heb je nog een vraag, wil je een wijziging doorgeven of wens je een duplicaat te ontvangen? Onze donateursdienst helpt je graag verder via e-mail ([email protected]) of telefoon (02/274.02.40).

Je kan jouw fiscaal attest ook via deze link downloaden:

Mijn fiscaal attest downloaden
Hoe kan ik mijn contactgegevens wijzigen?

Als je van adres of telefoonnummer bent veranderd, kan je jouw gegevens hier wijzigen:(lien à ajouter) Heb je toch hulp nodig? Neem dan contact op met onze donateursdienst via e-mail ([email protected]) of telefoon (02/274.02.40).

Hoe kan ik vrijwillig·st·er worden voor Greenpeace?

Iedereen kan vrijwilligerswerk doen en ons een handje komen helpen bij manifestaties of acties, of een stand van Greenpeace bemannen! Surf naar Greenwire, ons platform voor vrijwillig·st·ers, en ontdek welke acties binnenkort in jouw buurt gepland staan en hoe je kan deelnemen.

Mij inschrijven als vrijwillig·st·er
Heeft Greenpeace een webshop?

Onze online shop is momenteel niet beschikbaar. Wij danken je voor jouw begrip en nodigen je uit om op de hoogte te blijven via onze website voor eventuele toekomstige updates.

Hoe kan ik me afmelden voor jullie e-mails?

Als je onze e-mails niet langer wenst te ontvangen, kan je je via onderstaande link uitschrijven:

Mij uitschrijven
Hoe kan ik Greenpeace opnemen in mijn testament?

Bedankt voor je interesse om Greenpeace op te nemen in je testament. U vindt meer antwoorden op uw vragen in de pagina Testamenten.

Wat is jullie privacybeleid?

Greenpeace België hecht veel belang aan de bescherming van jouw privacy. In onze privacyverklaring vind je meer informatie over de manier waarop wij jouw persoonsgegevens verzamelen, gebruiken, verspreiden en beschermen.

Zie privacyverklaring

VRAGEN OVER GIFTEN

Hoe kan ik Greenpeace België steunen?

Je kan Greenpeace België op verschillende manieren steunen in de strijd voor milieubescherming.

– Steun Greenpeace België via een eenmalige gift of via overschrijving op het IBAN-nummer BE69 5230 4174 9178, met vermelding van deze referentie: “2406398 GIFT + jouw naam”.

– Steun Greenpeace België via een doorlopende maandelijkse gift. Door elke maand te doneren, kunnen de teams van Greenpeace België zich niet alleen inzetten voor het behoud van de ecosystemen op lange termijn, maar ook spoedacties organiseren in geval van crisis.

– Neem Greenpeace België op in jouw testament en draag bij aan een leefbare planeet voor de toekomstige generaties.

Word vrijwillig·st·er voor Greenpeace België en kom ons een handje helpen op manifestaties of acties.

– Neem deel aan onze campagnes door een petitie te tekenen.

Via welke betaalmiddelen kan ik Greenpeace België steunen?

Wij aanvaarden online betalingen met Bancontact, Visa, Mastercard en PayPal, evenals maandelijkse bankoverschrijvingen via domiciliëring. Het online giftenplatform is 100% beveiligd.

Als je liever zelf een bankoverschrijving uitvoert, kan dat op het IBAN-nummer BE69 5230 4174 9178 met vermelding van de referentie “2406398 GIFT + jouw naam”.
Door een gift te doen aan onze organisatie, help je ons in volledige onafhankelijkheid campagne te voeren voor de bescherming van het leefmilieu.

Heb je andere vragen of wat hulp nodig? Onze donateursdienst staat voor je klaar via e-mail ([email protected]) of telefoon (02/274.02.41).

Waarvoor worden mijn giften gebruikt?

Alle giften aan Greenpeace worden gebruikt om onze activiteiten te financieren: ongeveer 63% van de giften gaat naar milieucampagnes (in België en internationaal), 28% naar fondsenwerving en circa 9% naar administratieve kosten.

Enkel en alleen dankzij jouw steun kunnen wij het verschil maken en campagne voeren.

Aanvaardt Greenpeace ook giften van bedrijven?

Greenpeace wordt 100% gefinancierd door particulieren en weigert elke financiële bijdrage vanwege bedrijven, overheden, regeringen en (inter)gouvernementele organisaties. Deze onafhankelijkheid garandeert onze vrijheid van spreken en handelen op alle plaatsen en in alle omstandigheden.

Hoeveel bedraagt de belastingvermindering voor giften?

Je ontvangt een fiscaal attest als het totaal van jouw giften in een kalenderjaar minstens 40 euro bedraagt. Je krijgt dan 45% terug via je belastingaangifte. Zo krijg je voor een gift van 40 euro een belastingvermindering van 18 euro.

Hoe kan ik mijn fiscaal attest ontvangen?

De fiscale attesten worden automatisch verstuurd via e-mail rond de maand maart (of met de post als je hebt aangegeven geen e-mails te willen ontvangen). Heb je nog een vraag, wil je een wijziging doorgeven of wens je een duplicaat te ontvangen? Onze donateursdienst helpt je graag verder via e-mail ([email protected]) of telefoon (02/274.02.41).

Je kan jouw fiscaal attest ook via deze link downloaden:

Mijn fiscaal attest downloaden
Hoe kan ik mijn contactgegevens wijzigen?

Als je van adres of telefoonnummer bent veranderd, kan je jouw gegevens hier wijzigen:

Heb je toch hulp nodig? Neem dan contact op met onze donateursdienst via e-mail ([email protected]) of telefoon (02/274.02.41).

Hoe kan ik mijn doorlopende gift wijzigen of stoppen?

Wil je het bedrag van jouw gift wijzigen? Lukt het financieel niet om ons te blijven steunen zoals voordien? Onze donateursdienst staat voor jou klaar via e-mail ([email protected]) of telefoon (02/274.02.41).

Hoe kan ik Greenpeace opnemen in mijn testament?

Bedankt dat je overweegt om Greenpeace in jouw testament op te nemen. Hier vind je het antwoorden op een aantal veelgestelde vragen.

Doet Greenpeace ook aan fondsenwerving op straat of aan huis?

Greenpeace België doet inderdaad aan fondsenwerving op straat en aan huis. Onze ambassadeurs en ambassadrices spreken burgers aan om hen te informeren over de activiteiten van Greenpeace België en hen aan te moedigen om onze milieuacties te steunen.
Tijdens deze gesprekken stellen de ambassadeurs en ambassadrices van Greenpeace België, aan zij die dit ensen, voor om maandelijks een gift te doen via domiciliëring. Een maandelijks bedrag kan het verschil maken: door ons op lange termijn te steunen, kunnen wij inschatten over welke financiële middelen wij in de toekomst zullen beschikken. Zo kunnen wij onze impact op de thema’s die jullie na aan het hart liggen ontwikkelen, vergroten en maximaliseren. In het kader van dit soort fondsenwerving aanvaarden wij nooit giften in natura of cash.

WERK VOOR GREENPEACE

Kan ik voor Greenpeace werken?

Bedankt voor jouw belangstelling om ons team te vervoegen en je mee in te zetten voor de bescherming van onze planeet. Er komen regelmatig jobopportuniteiten vrij binnen onze organisatie.

Bekijk de vacatures
Hoe kan ik vrijwillig·st·er worden voor Greenpeace?

Iedereen kan vrijwillig·st·er worden en ons een handje helpen bij manifestaties of acties, of achter een stand van Greenpeace staan! Surf naar ons vrijwilligersplatform Greenwire en ontdek welke acties gepland staan in jouw regio en hoe je eraan kan deelnemen.

Ik registreer als vrijwilliger
Hoe kan ik activist·e worden voor Greenpeace?

Om aan de slag te gaan als activist·e bij Greenpeace, moet je eerst een opleiding van een weekend volgen, de Basic Action Training. Deze opleiding gaat twee keer per jaar door in Brussel. De opleiding is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Na de opleiding beschik je over de nodige basisvaardigheden en begrijp je wat het concreet inhoudt om een activist·e te zijn voor Greenpeace.

Interesse in de Basic Action Training? Neem contact op met Caroline Matagne, onze Action Coordinator, op dit e-mailadres: [email protected]

Bieden jullie ook stages aan voor studenten?

Ja, wij zoeken regelmatig stagiair·e·s om verschillende afdelingen te komen versterken (campagnes, communicatie, fondsenwerving, actie/mobilisatie).

Naar onze stageplaatsen

HET ANTWOORD OP JE VRAAG NIET GEVONDEN?

Contacteer ons via het formulier hieronder of telefonisch op 02/274.02.41 (van maandag t/m vrijdag 9u-12u30/ 13u30-17u).