Wij zijn een wereldwijde organisatie van betrouwbare en onafhankelijke milieuactivisten

Over de hele wereld komen wij op voor een groene, vreedzame planeet en roepen we overheden en bedrijven ter verantwoording, al bijna 50 jaar. Dat doen we samen met Greenpeace-afdelingen in 55 andere landen en miljoenen geëngageerde burgers. Wij opereren 100% onafhankelijk en daarom weigeren we consequent geld van bedrijven en werken we zonder overheidssubsidies. Onze werkingsmiddelen komen dan ook vooral uit persoonlijke giften en testamenten van mensen die ons willen steunen. We hebben een eigen onderzoekslab in de UK en werken samen met Belgische wetenschappers en experts, zodat onze informatie ook onafhankelijk en betrouwbaar is. Met die kennis in het achterhoofd voeren we concrete campagnes, altijd creatief en vreedzaam. Soms met spectaculaire acties, en waar nodig confronterend.

Moed is besmettelijk

Als je het ons vraagt zou Greenpeace niet hoeven te bestaan. En van zodra we in een rechtvaardige wereld leven met gezonde lucht, ongerepte bossen en gezonde oceanen, houden we er graag mee op. Dan kunnen we trots zijn op de staat waarin we deze prachtige planeet aan onze kinderen en kleinkinderen nalaten.

Dat is niet naïef. Grote veranderingen lijken vaak onmogelijk, tot op het moment dat ze werkelijkheid worden. Omdat een gezonde portie lef aanstekelijk werkt, en plots veel meer mogelijk maakt. Moedige daden zijn als rimpels die golven worden: ze inspireren anderen, en herschrijven onze toekomst op manieren die tot nu onmogelijk leken.

Een miljard kleine daden van moed voor een mooiere toekomst

Wij geloven dat optimisme ook een vorm van moed is. We nodigen iedereen dan ook uit om zijn of haar comfortzone te verlaten en samen met ons moedige actie te ondernemen. Dat kan individueel in het dagelijks leven, en in samenwerking met anderen. Een groene en vredevolle toekomst is ons doel.

Steun ons

Ons werk wordt voor 100% gefinancierd met de giften van particulieren zoals jij. Daarvoor willen we jou bedanken.

Ik doe een gift

Jaarverslag 2019

Onze financiële situatie, de milieu-impact van onze activiteiten en de stappen die we hebben gezet om de diversiteit en de integratie binnen onze organisatie te verbeteren.

Meer info

Impact rapport 2020

Welke succesvolle acties en campagnes we in 2020 uitrolden, en welke resultaten ze opleverden.

Meer info

Greenpeace bestaat uit gewone mensen die wereldwijd met elkaar verbonden zijn en wij wagen ons aan een miljard kleine daden van moed.

Kan je en wil je samen met ons het onmogelijke waarmaken?