WORD ACTIVIST

Activisme is een krachtige en concrete manier om de wereld te veranderen. Veel van de vrijheden die we vandaag hebben, zijn verworven door geweldloos protest. De acties van Greenpeace willen de planeet beschermen. Om maar enkele acties op te sommen: een campagne tegen ontbossing, het herstel van biodiversiteit of meer klimaatrechtvaardigheid.


WAT DOET EEN ACTIVIST?

Je neemt deel aan geweldloze acties uitgevoerd door Greenpeace in België en soms in het buitenland. Er zijn verschillende rollen tijdens acties, zowel voor als achter de schermen. Allemaal zijn ze even belangrijk voor het succes van de actie! Iedereen is welkom in het team. Je kan je ook aansluiten bij ons kajak- of klimteam. Wil je meer weten? Lees de getuigenis van een van onze Belgische activisten hier.


HOE WORD JE ACTIVIST?


Om activist bij Greenpeace te worden, moet je eerst onze ‘basic action training’ volgen. Deze wordt tijdens een weekend gegeven en wordt twee keer per jaar in Brussel georganiseerd. Het is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Na deze training heb je de basisvaardigheden en een beter idee van wat het in de praktijk betekent om een Greenpeace-activist te zijn.


PRAKTISCHE ASPECTEN?


Als je je engageert als activist, dan kan je de ‘basic action training’ volgen, krijg je specifieke briefings voor elke actie en veganistische maaltijden verzorgd door Greenpeace. We volgen de acties op en evalueren ze met je. De reis- en voedselkosten zijn gedekt. Je wordt voor, tijdens en na de actie gesteund. Deelnemen aan een actie kan soms intens zijn, maar het is een unieke kans om mensen te ontmoeten die dezelfde waarden delen en je samen in te zetten voor een groenere, eerlijkere wereld.

Heb je interesse in de basic action training en wil je je aansluiten als activist bij Greenpeace België? Stuur dan een e-mail naar Caroline, onze actiecoördinator – [email protected].