„Грийнпийс“ – Интернешънъл организира международно обучение по лидерство за доброволци. Отворено е за всеки, във всяка точка на света, който иска да организира, да ангажира и да предприема действия срещу унищожаване на околната среда, климатичните промени и социална несправедливост. Безплатно е и има лесен онлайн достъп.

Започва на 23 март, но до 31 март можеш все още да се запишеш и да влезеш в групата. Продължава до края на април.

Обучението се състои от 6 увлекателни модула, 2 уебинара наживо и дава достъп до списък с материали, които можете да използвате.

Ето и някои от най-често задаваните въпроси:

Кой може да вземе участие?

Ти можеш! Всъщност, всеки може. Единственото, което се иска от теб е да покажеш готовност и желание да поведеш ПРОМЯНАТА, която искаш да видиш. Няма никакви ограничения.

От какво ще имам нужда?

Курсът е БЕЗПЛАТЕН и ОНЛАЙН. Само трябва да попълниш документите за кандидатстване и да имаш достъп до интернет.

Кога се провежда?

Започва на 23 март, но можеш да се включиш до 31 март, тъй като първата част е самоподготовка. Последният уебинар се планира за края на април 2020 г.

Какво ще науча?

Обучението има 6 модула и 2 уебинара наживо. Ще имаш възможността да четеш,  обсъждаш и разсъждаваш относно различните начини да бъдеш лидер, колко е важно да умееш да бъдеш активен слушател; и как да даваш обратна връзка. Също, ще бъдат обсъдени предизвикателствата около конфликтни ситуации и ще бъдат предоставени методи и инструменти да се справяш с конфликти по положителен начин. Накрая, ще чуеш нашия опит със създаване и развитие на работещи местни групи и как можеш да събереш и обединиш хората около една силна цел.

Какво ще получиш?

След като приключиш всички етапи от курса, „Грийнпийс“ – Интернешънъл ще ти изпрати диплома.

Как мога да се присъединя?

Моля да се регистрираш тук възможно най-скоро и не по-късно от 31 март, 2020 г.

Пиши ни, ако имаш допълнителни въпроси.