Greenpeace on tänään ripustanut valtavan banderollin Helsingin Kallion kirkon torniin yhteistyössä Kallion seurakunnan kanssa. Banderollin viesti “Warm Our Hearts, Not Our Planet”, muistuttaa Helsingissä vierailevia Yhdysvaltojen ja Venäjän johtajia siitä, että planeettaamme uhkaavan ilmastokriisin ratkaiseminen vaatii välittömästi tekoja. Samalla Greenpeace ja Kallion seurakunta haluavat lähettää koko maailmalle viestin, että empatia, yhteistyö ja määrätietoiset toimet ovat avainasemassa maapallon elinvoimaisuuden säilyttämisessä.

Greenpeace Nordenin aktivistit levittivät viestinsä presidentti Trumpille ja presidentti Putinille Kallion kirkontornissa maanantaina 16. heinäkuuta 2018. Aktivistien mielestä todelliset johtajat pysäyttäisivät vaarallisen ilmastonmuutoksen.

Ilmastonmuutos on aikamme suurin haaste. Sen vaikutukset vaarantavat jo nyt ihmisten turvallisuuden ja tulevaisuuden eri puolilla maapalloa. Lisäksi monia ahdistaa ympäristön tila.

“Presidentti Putinin ja presidentti Trumpin tapaaminen Helsingissä on tilaisuus Suomelle ja presidentti Niinistölle muistuttaa näitä johtajia siitä, että meillä on vain yksi planeetta. Tarvitsemme pikaisia toimia ilmastonmuutoksen, metsiemme hävityksen ja meriemme kohtaaman ennennäkemättömän rasituksen torjumiseksi”, Greenpeace Nordenin Suomen maajohtaja Sini Harkki sanoo.

Greenpeace ja Kallion seurakunta jakavat yhteisen huolen maapallomme tilasta, ja siitä,
etteivät maailman johtajat ole pystyneet tekemään riittävästi estääkseen koko planeettaamme uhkaavia kriisejä.

“Kirkon torni on aina toivon symboli. Haluamme olla lisäämässä tuota toivon, yhdessä tekemisen ja toisesta välittämisen ääntä. Ilmastonmuutos ja ympäristön tila vaativat myös tekoja. Meille seurakuntana on tärkeää, että yhteisöt niin Suomessa kuin maailmalla näyttävät tukensa ilmastonmuutoksen torjumiselle. Toivomme, että tämänpäiväinen esimerkkimme rohkaisee niin alueen ihmisiä, poliittisia päättäjiä, kuin ihmisiä kaikkialla maailmassa toimimaan maapallon, ainoan kotimme hyväksi”, Kallion seurakunnan vs. kirkkoherra Visa Viljamaa toteaa.

“Maailman katseet kohdistuvat tänään Helsinkiin. Huolimatta siitä, mitä eräät johtajat tekevät, ihmiset ympäri maailman ovat sitoutuneet pysäyttämään vaarallisen ilmastonmuutoksen. Muutos on jo alkanut. Puhtaan, uusiutuvan energian ja ympäristöä kunnioittavan yhteistyön aika on nyt”, Sini Harkki jatkaa.

Lisätiedot:

Laura Meller, Arktis- ja Antarktis-asiantuntija, Greenpeace Norden, puhelin 040 180 3322
Juha Aromaa, viestintäpäällikkö, Greenpeace Norden, puhelin 050 369 6202
Visa Viljamaa, vs. kirkkoherra, Kallion seurakunta, puhelin 050 461 9111