Kaikki artikkelit
-
Syvänmeren kaivuusuunnitelmat pysäytetty Norjassa
Norjan hallitus on suostunut pysäyttämään arktisen alueen syvänmeren kaivostoiminnan ensimmäisen lupakierroksen. Aktivistit, tieteentekijät ja kansainvälinen yhteisö ovat vaatineet suunnitelmien pysäyttämistä yli vuoden ajan.
-
Tuore selvitys: Kunnat voisivat säästää satojatuhansia vähentämällä lihaa julkisissa ruokailuissa
Suomen kunnat voisivat säästää jopa satojatuhansia euroja vuodessa, mikäli ne puolittaisivat lihan hankinnat julkisissa ruokailuissa. Esimerkiksi 30 000 asukkaan kunta voisi säästää jopa 240 000 euroa vuodessa.
-
Uudet ravitsemussuositukset julki – Greenpeace esittää prosessoidulle lihalle haittaveroa
Ravitsemussuositusten tavoitteena on, että terveellisen ja ympäristöystävällisen ruuan syöminen tehtäisiin yhteiskunnassa helpoksi koko väestölle. Greenpeace odottaakin nyt, että myös julkiset hankinnat, tuet ja vero-ohjaus päivitetään ohjaamaan samaan, toivottuun suuntaan.
-
Bakun ilmastokokouksessa päätetty rahoitustavoite jäi vajaaksi – Nyt rikkaiden maiden on laitettava fossiiliteollisuus maksamaan
YK:n ilmastokokous Bakussa päättyi sunnuntaina sopuun, joka jäi kauas haavoittuvien maiden tarpeista. Vaikka päätös ilmastorahoituksesta sisältää isolta kuulostavia lukuja, jäävät keinot ja vastuut niihin pääsemiseksi epämääräisiksi ja tavoitevuosi kaukaiseksi.
-
Euroopan kansanpuolue yrittää puhkoa metsäkatoasetuksen
Euroopan kansanpuolue (EPP) on ehdottanut EU:n metsäkatoasetukseen Politicon julkaisemia tarkistuksia, jotka heikentäisivät asetusta merkittävästi, jos Euroopan parlamentin jäsenet hyväksyvät ne täysistunnossa ensi torstaina 14. marraskuuta. Greenpeacen mukaan muutokset tekisivät tyhjäksi…
-
YK:n COP29 -ilmastokokous lähestyy – Greenpeace: Fossiiliteollisuus laitettava maksamaan aiheuttamansa haitat
YK:n ilmastokokouksen ykkösaiheena on tänä vuonna uudesta rahoitustavoitteesta sopiminen. Greenpeace muistuttaa, että rahat ilmastoratkaisuihin löytyvät kyllä – esimerkiksi muhkeita voittoja tahkoavan fossiiliteollisuuden rahavirroista.
-
YK:n luontokokous oli pettymys – alkuperäiskansojen edustus positiivista, rahoitussovun vesittyminen ei
Greenpeace toivottaa tervetulleeksi YK:n luontokokouksen päätöksen alkuperäiskansojen pysyvän toimielimen perustamisesta, sekä edistysaskeleet valtamertensuojelussa ja biodiversiteetti- ja ilmastotoimien yhdistämisessä. Rahoitussovun vesittyminen on kuitenkin valtava pettymys.
-
Metsäyhtiöiden hakkuissa toistuvia rikkeitä – kymmenien esimerkkien paketti todistaa
Suuret metsäyhtiöt rikkovat hakkuissaan jatkuvasti vastuullisuussertifikaatteja ja hakkaavat korkeiden suojeluarvojen metsiä, todistaa Greenpeacen kokoama 42 esimerkkitapauksen aineisto.
-
Kiista rahoituksesta hidastaa sopua YK:n luontokokouksessa – rikkaiden länsimaiden on tehtävä enemmän
Neuvottelut YK:n biodiversiteettikokouksessa, eli COP16:ssa jatkuvat toista viikkoa, ja rikkailta länsimailta odotetaan vastauksia neuvottelujen ensimmäisellä viikolla avoimeksi jääneisiin kysymyksiin luontotoimien rahoituksen ja konkreettisten toimien viivästymisestä.
-
Hallituksen selitykset eivät vakuuta – ilmastovalituksen käsittelyssä kuultu molempia osapuolia
Ympäristö- ja ihmisoikeusjärjestöjen ilmastovalituksen käsittely etenee korkeimmassa hallinto-oikeudessa. Järjestöt korostavat vastineessaan, että selvitysten tekemisen sijaan laki velvoittaa hallitusta tekemään päätöksiä. Ilmastotoimilla on kiire.