Ingen fracking efter skifergas i Danmark

Fracking efter skifergas kan medføre forurening af vores grundvand, store mængder kemikalieforurenet spildevand og radioaktivt affald. Læs mere…

Samtidig vil det være et alvorligt tilbageskridt for klimaet, hvor Danmark ellers er kendt som foregangsland med nogle af verdens mest ambitiøse energi- og klimamålsætninger.

Franske Total har stadig licens til at bore efter skifergas i Nordjylland, også selvom deres første prøveboring i Dybvad er indstillet. Totals bor er kun på “stand by”, og de kan pønse på at starte det igen i andre nordjyske kommuner.

Klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt, Venstre, holder desværre stadig døren åben for, at store dele af Danmark kan blive udsat for fracking efter skifergas. Næstved, Skanderborg og Norddjurs er blandt de andre 21 kommuner, der kan blive nabo til skifergas-boringer - hvis vi ikke presser på for et Total-stop.

I Nordsjælland har Total droppet sin skifergas-drøm, men regionen er stadig åben for andre selskaber.

Der er kun én ansvarlig vej for Danmark: At gøre som bl.a. Frankrig, Skotland og delstaten New York og politisk forbyde fracking efter skifergas. Læs mindre.

Skriv under for at holde fracking ude af Danmark og for at sikre grundvandet, miljøet og klimaet.


Tak for din underskrift imod fracking i Danmark!

Nu har vi underskrifter, men vi har brug for flere. Del gerne denne side med dine venner.

Har du lyst til at gøre mere?

Tiden rinder ud! Vi har brug for din hjælp til at stoppe Total – giv et bidrag til at intensivere vores kampagne.