Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Greenpeace aktion mod Gazprom afsluttet - kampagnen for Arktis fortsætter

Nyhed - 28. august, 2012
28. august 2012 Pechorahavet – Siden fredag har Greenpeace’ internationale generalsekretær, Kumi Naidoo, sammen med aktivister fra hele verden, protesteret mod Gazproms kommende olieboringer i Arktis.

Aktivisterne er i fem dage blevet udsat for ekstreme og iskolde vandmasser fra olieboreplatformens vandkanoner, men alligevel har aktivisterne stædigt fortsat aktionerne mod boreplatformen Prirazlomnaya.

Tirsdag morgen har Greenpeace valgt at stoppe aktionerne mod Gazprom. Det sker i forlængelse af en særdeles nedslående rapport om havisens afsmeltning, som nogen af verdens førende isforskere er kommet med.

I går viste nye chokerende tal fra det amerikanske National Snow and Ice Data Centre, at havisens udbredelse sætter ny bundrekord. Bundrekorden sætter en tyk streg under behovet for reel handling for at bremse de galoperende klimaforandringer, inden det er for sent.

Forskere skal undersøge havisen

Greenpeace’ skib, Arctic Sunrise, sætter nu sejl mod iskanten i det arktiske område. Her vil Greenpeace, sammen med en række forskere, undersøge og dokumentere situationen ved haviskanten når årets arktiske havis-minimum forventes at indtræffe i midten af september. En havis, der år for år forsvinder på grund af den globale opvarmning, som blandt andet er forårsaget af de selvsamme olieselskaber, der nu er på vej for at foretage boringer i området.

”Jeg sidder her ved siden af denne kæmpe boreplatform i midten af Det Arktiske Ocean, mens nyhederne er fulde af beretninger om det rekordlave is-niveau i Arktis. Den smeltende is bør få olieindustrien til at indse, hvordan de er i gang med at ødelægge planeten. I stedet ser de det som en opfordring til at fortsætte som hidtil. Vores kampagne mod Gazprom, Shell og andre oliefirmaer, der har planer om at bore efter olie I Arktis, fortsætter. Vi vil blive ved med at konfrontere de hensynsløse firmaers nådesløse ødelæggelse af Arktis,” siger Greenpeace’ internationale generaldirektør, Kumi Naidoo.