Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

"Greenpeace er en farve, jeg holder af i hverdagen"

Nyhed - 30. april, 2012
Den 16. maj spiller Jonas Breum i Vega, når Greenpeace og Culture Climate inviterer til Save the Arctic – en aften med musikalske oplevelser i klimaets tegn. Den albumaktuelle danske musiker og sangskriver glæder sig over muligheden for at bruge sin musik til at gøre en forskel.

Jonas Breum spiller til Save the Arctic - en aften i klimaets tegn.

Hvorfor har du valgt at stille op til Save the Arctic?

For mig er det en fantastisk mulighed for at få lov at bruge det, som jeg kan, nemlig at skrive sange og fremføre dem, til at kaste spot på et emne, som jeg synes, er rigtig vigtigt.

Der er en frygtelig masse is, der smelter, og samtidig er der en forbandet masse kommercielle interesser, også danske virksomheder, der gerne ser, at isen smelter, fordi man så kan bore efter olie oppe i de her områder.

Hvad betyder Greenpeace for dig?

Jeg har altid holdt meget af Greenpeace, ikke bare som organisation, men også som farve i hverdagen og i mediebilledet. Jeg synes egentlig, at Greenpeace altid har været med til at kaste et enormt klart, rørende og bevægende lys på nogle af de vigtige historier i verden – uanset om det så handler om hvaler, fiskeri, is der smelter eller om afbrænding af regnskov.

Jeg interesserer mig for velgørenhed og miljøspørgsmål, og jeg oplever, at Greenpeace helt klart er den organisation, der handler mest. Så når jeg kaster mine 50kr om måneden af sted efter en velgørenhedsorganisation, så vil jeg helst gøre det efter Greenpeace, fordi jeg oplever, at der er kort vej til handling.

Hvad er det, du mener, at du som kunstner kan gøre?

Jeg ser arrangementet som min chance for at fortælle nogle af de her historier med det følelsesregister, som jeg kan spille på gennem min musik og mine tekster, gennem mine ord og min optræden.

Er der noget i din musik, som passer til klimaspørgsmålet og Greenpeace?

Greenpeace har altid været enormt gode til at vække en følelse i mig af indestængthed og vrede over, at der er nogle mennesker, der, fordi de har penge, magt og indflydelse, tager beslutninger om hele verden, som kommer til at få enorm stor indflydelse på os alle sammen.

Følelsen af vrede og af, at vi må da kunne gøre noget, er følelser, der er ekstremt meget til stede i min musik. Det gør, at jeg oplever, at min musik passer godt til fortælle historier, om at ville gøre en forskel.

 

Billetter til Save the Arctic kan købes hos Billetlugen