Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Køb bogen Bag banneret

Nyhed - 10. maj, 2012
"Vores bil er blot en i den lange række af limousiner. Der er politibetjente og statschefer og midt iblandt dem tre biler fra Greenpeace. Vores bil er mærket med skiltet 'Planetary Emergency – Greenpeace Authorised'. Det undrer mig, at vi ikke omgående bliver afsløret," fortæller Nora Christiansen i bogen Bag banneret.

I den nye bog Bag banneret kan du læse historien om, hvordan Nora og 10 andre Greenpeace-aktivister bar sig ad med at komme ind til dronningens gallamiddag på Christiansborg under klimatopmødet i 2009.

 

Bogen tager dig med om bag det velkendte gule Greenpeace-banner, hvor du møder en række mennesker, der har engageret sig i Greenpeace for at beskytte miljøet. Deres historier handler både om de aktioner, der tog medierne med storm, og om mere ukendte sider af Greenpeaces arbejde gennem de seneste 40 år.

Køb bogen allerede i dag.

Her er en lille appetitvækker til, hvad du ellers kan læse om i bogen Bag banneret:

I 2006 dumpede tankskibet Probo Koala tonsvis af giftigt affald i Elfenbenskysten. Dampene fra affaldet dræbte otte mennesker, men da var skibet forsvundet igen. I Bag banneret kan du læse, hvordan det lykkedes Greenpeace at finde og stoppe skibet.
Under Greenpeace aktionerne imod Shells dumpning af den olieplatformen Brent Spar i Nordsøen rettedes hele verdens øjne sig mod Shell. En omfattende forbruger-boykot fik Shells indtægter til at falde med 30 %, og til sidst opgav Shell dumpningen. Læs hele historien i Bag banneret.
I 2001 protesterede Greenpeace mod USA's missilskjold og forsinkede testaffyringen af et missil ved at sende surfere, paraglidere og både ind i testområdet nord for Los Angeles. Til sidst valgte USA's militær at affyre missilet henover hovedet på aktivisterne. Læs om aktionen og efterspillet i Bag banneret.

Emner