Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Strålings-målestationer i Fukushima City upålidelige

Nyhed - 23. oktober, 2012
Tre ud af fire målestationer i Fukushima City og Iitate undervurderer systematisk strålingsfaren for befolkningen. Den japanske regerings oprydningsarbejde er utilstrækkeligt og fejladresseret, hvor evakuerede områder får mere opmærksomhed end de befolkede områder.

Greenpeace har udført en kontrol af de officielle målestationer i Fukushima City og byen Iitate, der skal overvåge den radioaktive forurening, der fulgte i kølevandet på nedsmeltningen af tre reaktorer på atomkraftværket Fukushima Daiichi.

Greenpeace-holdet kontrollerer en officiel målestation i byen Iitate 40 km fra atomkraftværker Fukushima Daiichi Foto: Jeremie Souteyrat / Greenpeace

 

Indenfor 25 m af nogle af målestationerne blev der fundet stråling seks gange højere, end de officielle målestationer rapporterede.Greenpeace i Japan har kritiseret regeringen for, at oprydningsarbejdet går for langsomt, samt at områder med for høj stråling er blevet genåbnet for offentligheden.

Greenpeace-holdet kontrollerer en lejeplads Watari, der er en forstad til Fukushima City beliggende 60 km fra atomkraftværker Fukushima Daiichi. Foto: Jeremie Souteyrat / Greenpeace