Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Greenpeace sender huskeseddel til Holger K. på facaden af Udenrigsministeriet

Skriv en kommentar
Nyhed - 12. december, 2013
Kort efter Holger K. Nielsen (SF) her til eftermiddag fik overdraget udenrigsminister-posten fra partifællen Villy Søvndal, byder Greenpeace ministeren velkommen med en påmindelse, der ikke er til at overse.

Fra omkring 140 meters afstand har aktivister fra 17.30 og en god time frem sendt en enorm lysprojektion med en huskeseddel op på Udenrigsministeriets facade ud mod Københavns Havn lige ved Knippelsbro.

13. december 2013

Ønsk Villy god bedring, Køb julegave til konen, Beskyt Arktis mod olieboringer, lyder huskesedlen til Holger K. Nielsen.

 

”Ministeren må fra dag ét sætte Arktis højt på dagsordenen og vise, at hans ambitionsniveau er langt højere end sine forgængeres. Det sårbare arktiske miljø er et stærkt forsømt område, hvor Danmark ser passivt til, mens risikable olieboringer i Grønland og det øvrige Arktis fortsætter. Et olieudslip i Arktis vil være katastrofalt og ministeren må sætte alt ind på, at det ikke sker.”

Danmark er ansvarlig for at rydde op efter oliekatastrofer i Grønland, men det danske beredskab kan slet ikke håndtere olieulykker så langt mod nord. Senest har statsrevisorerne rettet skarp kritik af Danmarks indsats for sikkerhed og havmiljø i Rigsfællesskabets dele af Arktis.  Næste år ventes oliejagten at blive genoptaget ud for Grønland.

”Holger K. Nielsen bør tage Danmarks forsømmelser alvorligt og vise, at han er fra et grønt parti, der vil arbejde imod olieboringerne på grund af de ekstreme risici. Danmark har som medlem af Arktisk Råd en stor stemme i forhold vores størrelse, og den skal vi bruge på at tage ansvar for miljøet og klimaet. Vores stemme har for længe været tavs, og det opfordrer vi kraftigt Holger K. Nielsen til at lave om på og begynde at føre en aktiv politik for miljøet i Arktis,” siger Jon Burgwald, arktisansvarlig hos Greenpeace.

Den danske regering bør som minimum forholde sig til risikoen for et større udslip og i samarbejde med Grønland aktivt stille krav til sikkerheden i forbindelse med olieboringerne.