Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Børn bygger LEGO i legesyg protest mod Shell-samarbejde

Nyhed - 29. juli, 2014
Mere end 50 børn har i dag, sammen med deres forældre, deltaget i en protest mod LEGOs promovering af Shell på deres legetøj.

29. juli 2014

Kids protest by building massive Lego Arctic animals outside Shell © Elizabeth Dalziel / Greenpeace

Aktivister fra Greenpeace ankom til Shell-hovedkvarteret tidligt i morges for at sikre og lukke vejen, så den nu er klar til leg. Børnene vil bygge en isbjørn, en hvalros og en sneugle, der hver især skal blive omkring to meter høje. De tre ikoniske dyrearter symboliserer et arktisk miljø og dyreliv, der er under pres fra klimaforandringer og olieefterforskning i Arktis.

Det internationale olieselskab har gennem en årrække forsøgt at udvinde olie fra bunden af det arktiske hav nord for Alaska og har også licenser i blandt andet Grønland.

“LEGOs samarbejde med Shell er utrolig skadeligt. Det giver oliegiganten en mulighed for at bruge LEGOs grønne og stærke brand til ikke bare at skjule og fortsætte sin rolle i ødelæggelsen af Arktis,” siger Jon Burgwald, arktisansvarlig hos Greenpeace.

"Forældre og børn over hele kloden har et nært forhold til legetøjet og stoler på LEGO, så hvis de siger god for Shell, vil mange tro på dem. Men det skal de ikke. Shell er et af de mest agressive selskaber i Arktis, hvor et olieudslip vil være katastrofalt for det skrøbelige miljø.”

”I dag har vi ladet børnene føre an i denne legesyge protest, fordi klimaforandringerne og olieboringerne i Arktis primært er en trussel mod de fremtidige generationer. Børn elsker af gode grunde LEGO, og selskabet bærer et ansvar for at være med til at bygge en bæredygtig fremtid. Derfor burde de holde sig for gode til at samarbejde med et selskab, der direkte er en trussel mod vores børns fremtid,” siger Jon Burgwald.

29. juli 2014

Kids protest by building massive Lego Arctic animals outside Shell © Elizabeth Dalziel / Greenpeace

 

LEGO-klodserne ved protesten er bygget af forstærket pap og vil blive doneret til en lokal skole, efter LEGO har stoppet deres samarbejde med Shell.

På under én måned har mere end 650.000 bedt LEGO stoppe samarbejdet med Shell. Samtidig er en kampagne-video fra Greenpeace gået verden rundt på YouTube og er nu blevet set af over 5 millioner mennesker.

29. juli 2014

Kids protest by building massive Lego Arctic animals outside Shell © Elizabeth Dalziel / Greenpeace

 

Greenpeace har i rapporten ”LEGO i dårligt selskab” dokumenteret, at reklamesamarbejdet styrker Shells olieaktiviteter. I 2012-13 blev der udført en global reklamekampagne af LEGO, Ferrari og Shell, der ifølge PR-bureauet Iris Worldwide var ”et af de største i LEGOs historie”.

Der blev solgt 16 millioner af de Shell-brandede LEGO-biler, og kampagnen gav Shell et løft i kundeloyalitet på 52 procent. Herudover tilførte kampagnen en PR-værdi på intet mindre end 638 mio. kr., ligesom der kom ekstra gang i benzinsalget i landene, hvor kampagnen kørte.