Hver dag gør vi alle sammen brug af cloud-computing; dvs. når vi up-loader data på internettet i stedet for at gemme dem på vores egen server. Vi tjekker vores e-mail, gemmer vores musik, og deler fotos og statusopdateringer. Det er en vigtig del af vores måde at holde kontakt med vennerne på.

Men har du nogensinde tænkt over... hvor alle disse filer og data rent faktisk bliver opbevaret?

De virksomheder, der tilbyder os at opbevare vores data, lagrer dem i datacentre. Og de bruger masser af elektricitet, hvoraf meget stammer fra beskidt og forurenende energi som bl.a. kul. Og fordi vi hver dag har endnu flere billeder, vi gerne vil vise vores venner – og endnu mere musik, vi gerne vil dele med dem – så vokser dette problem med lynets hast.

En ny rapport fra Greenpeace viser, at hvis alle de datacentre, der opbevarer vores delte filer, havde været en nation, så ville den indtager en femteplads i verden i forhold til strømforbrug. Og det allerede enorme forbrug af elektricitet vil være tredoblet i 2020!

Men heldigvis så findes der en god løsning på det stigende problem, for internet-giganterne har mulighed for at vælge at bruge ren energi i stedet for beskidt kul. Virksomheder som Google, Yahoo og Facebook fører i dag an i den positive udvikling og har bevæget sig i retning af et grønnere internet - takket være dig!


Men andre virksomheder halter stadig langt bagefter. I dag udgiver Greenpeace en rapport, der viser, at Apple, Amazon og Microsoft stadig driver deres enorme datacentre med energi fra beskidt kul.

Disse virksomheder bekymrer sig om, hvad du mener om dem – derfor må du fortælle dem, at de skal stoppe med at bruge beskidt energi.

Send en besked til lederne for Apple, Amazon og Microsoft nu og bed dem om at gøre internettet grønt!