Senere i dag æres kampagnedirektør Paulo Adario fra Greenpeace’ Amazonas-kontor ved en ceremony i FN’s hovedkvarter i New York. Paulo Adario bliver tildelt en nyligt oprettet pris kaldet Forest Hero, Skovforkæmper for sit arbejde i forsvar mod Amazons regnskov gennem 20 år. Paulo’s arbejde er en stor inspiration for alle  der arbejder i Greenpeace og det er fantastisk, at han nu også modtager officiel hæder.

Paulo Adario modtager FN-hæder

 Paulo Adario flyttede midt i 90’erne fra Rio de Janeiro til Manaus, hovedstaden i Amazonas. Her opbyggede han Greenpeace’ kampagne for at beskytte Amazons regnskove op fra grunden. I 2001 ledede han et team ind i Amazonas for at hjælpe Deni-stammen med at beskytte dens eget land mod de omfattende skovafbrændinger. Det arbejde resulterede i fredningen af 1,6 millioner hektar unik regnskov. Paulo Adario er også ophavsmand til i dag accepterede begreber som ’Green Wall’, der beskriver det netværk af fredet skov der beskytter regnskovsødelæggelsen mod Nord og ’Zero Deforestation’, der er et sæt polistiske, sociale og økonomiske initiativer, der skal beskytte regnskoven og de mennesker, der lever i og af den.

Paulo Adario har i flere omgange modtaget dødstrusler og andre trusler på grund af sit arbejde mod ulovlig skovfældning, der i 2003 første til et midlertidigt forbud mod handel med mahogni. På trods af truslerne, fortsatte Paulo Adario ufortrødent sit arbejde, der også har ført til et soja-moratorium og en aftale med kvægindustrien.

Følg prisoverrækkelsen her fra kl. 16.

Støt Paulo’s arbejde her.