Valgkampen er for alvor over os og det fyger omkring os med diskussioner og valgløfter om det ene og det andet emne. Der er dog ikke mange folketingskandidater, der tør tale om klimaet, selvom dette bliver en af de største udfordringer i nær fremtid. Og at omstille Danmark til 100 % vedvarende energi giver nye muligheder for grøn vækst.

Vi har lavet en valgtest, hvor du kan få et overblik over partiernes holdninger til 8 vigtige klima- og energispørgsmål. Testen handler ikke om, hvor rød eller blå, du er. Det handler udelukkende om, hvor grønne partierne er i ord og handling.

I de sidste 10 år har Venstre, Konservative og klimabenægterne i Dansk Folkeparti ført en uambitiøs klima- og energipolitik, og med 'Energistrategi 2050' ser dette ud til at fortsætte. Derimod er Socialdemokratiet, SF, Radikale Venstre og Enhedslistens "KlimaDanmark 2050 - en energivision" en realistisk plan for, hvordan vi får omstillet Danmark til 100 % vedvarende energi i 2050.

Tag testen og se, hvor vedvarende dit valg er. Og endnu vigtigere, send testen til dine venner og familie, så du er med til at gøre klima- og energipolitik til et vigtigt valgemne.