Kort inden påske meldte Greenpeace Royal Danish Seafood til forbrugerombudsmanden for falsk markedsføring. Striden gik på, om Royal Danish Seafood kunne tillade sig at kalde ål for bæredygtig, hvilket Royal Danish Seafood havde gjort på deres hjemmeside. Det mener vi ikke i Greenpeace, ålen er nemlig en truet dyreart!

Nu har Royal Danish Seafood så alligevel skiftet mening, og mener nu åbenbart alligevel ikke, at deres ål er så bæredygtige endda. Uden at forbrugerombudsmanden har blandet sig, har de nemlig lige så stille fjernet ordet bæredygtigt fra den del af deres hjemmeside, der omhandler ål. Desværre finder man stadig ål fra Royal Danish Seafood i køledisken hos Irma, Kvickly og Brugsen.

Det er en lille sejr, men desværre for de forbrugere der skulle finde på at klikke ind forbi Royal Danish Seafoods hjemmeside om ål, er denne desværre stadig spækket med fejl og direkte misinformation.

Blandet andet står der, at ”det er essentielt for ålens bevarelse, at åleopdrætterne sætter et stort antal ål tilbage i naturen.”

Det er simpelthen ikke rigtigt, og der er absolut ingen beviser for, at dette er tilfældet. For eksempel udtalte seniorforsker, Kim Aarestrup, ved DTU til Politiken den 15. april: »Det er ikke bevist, at udsætninger af ål på den måde, som det foregår i dag, bidrager positivt til gydebestanden i forhold til, hvis man lod være med at fiske glasål.«

Så Royal Danish Seafoods påstande om, at man kan spise ål med en god smag i munden og med god samvittighed er vist ikke andet end et forsøg fra dem, om at holde ålen i handlen, og ikke et reelt ønske eller indsats for at redde ålen fra at uddø.