Det franske olieselskab Total udtaler til medierne (Financial Times) i dag, hvor selskabet advarer andre olieselskaber om at bore efter olie i Arktis. Total har foretaget den samme vurdering som den samlede miljøbevægelse, den internationale forsikringsgigant Lloyds of London, den tyske storbank West LB og mange andre. Det er simpelthen for risikabelt at bore efter olie i Arktis.

Erklæringen fra Totals administrerende direktør Christophe de Margerie kommer uger efter både Storbritannien og EU-Parlamentets Miljøudvalg stemte for et moratorium for olieboringer i Arktis. Så det er meget glædeligt, at selv olieselskaber nu er begyndt at indse de enorme risici og handle på den store mængde dokumentation. De kan ikke rydde op efter et olieudslip i Arktis. Den manglende infrastruktur, de barske forhold og det sårbare økosystem gør, at en ulykke i Arktis både vil være en økologisk og PR-mæssig katastrofe for et hvilket som helst olieselskab overalt.

Uden tvivl spiller den offentlige mening og folks engagement i beskyttelsen af Arktis en stor rolle, når selv olieselskaber nu går ud og taler om de store risici forbundet med olieudvinding. Det betyder, at alle jer der har støttet os og andre i kampen for at sparke olieselskaber ud af Arktis kan føle sig stolt, og at gode ting begynder at ske! Derfor er vi nødt til at hænge i og sørge for, at de øvrige selskaber som Shell, Statoil og Gazprom gør som Total, og lader Arktis være i fred. Du kan lægge endnu mere pres på de store olieselskaber hjælpe med at beskytte Arktis på www.savethearctic.org