I går blev plenarforsamlingen i det såkaldte konventionsspor suspenderet. Tuvalu, en af de mest sårbare østater i Stillehavet, krævede en juridisk bindende aftale – ikke om 6 og ikke om et år, men i næste uge. Det er et krav, som ikke bør, ikke kan og ikke skal ignoreres, da det omhandler et af de vigtigste spørgsmål, som hænger over København. På trods af vigtigheden af emnet forblev en gruppe af industrialiserede lande - USA, Japan, Canada og EU - fuldstændig tavse. Ingenting. Ikke et ord.

Tuvalu opfordrede til sidst til en suspension af plenarforsamlingen, og Connie Hedegaard så sig nødsaget til at følge opfordringen og konsultere partere i uformelle for. Imens gik NGO-netværket i konferencecentret i højeste beredskab for at samle støtte til Tuvalus krav. Tre timer senere, da plenarforsamlingen skulle genoptages, stod en stor skare af 200-300 mennesker ved dørene til Tycho Brahe-lokalet med nylavede bannere og heppede slogans ud over konferencecentret til stor fornøjelse for delegationen fra Tuvalu.

Dette er et godt eksempel på den energi, der er her i Bella Centeret, og en ganske lille forsmag på, hvad resten af klimatopmødet kommer til at byde på. Der er stadig en række lande, der er villige til at kæmpe for planetens fremtid, og det er vores ypperste opgave at give dem al den støtte vi kan. Om under en time mødes partnerne igen i konventionssporet, og jeg håber, at EU tør vise lidt mandsmod og støtte op AOSIS og Tuvalus krav.