Greenpeace forsøger at sætte verdensrekord på Facebook. Vi skal have flest mulige kommentarer på Facebook over 24 timer. Det betyder, at vi skal have over 50.000 kommentarer inden for et døgn. Det hele starter online på facebook.com/UnfriendCoal kl. 7 onsdag morgen – og du kan være med!

Kommentér og del med dine venner er det eneste, du behøver at gøre for at deltage. Hvis vi sammen har nået over 50.000 kommentarer inden kl. 7 torsdag morgen, så bliver vi optaget i Guiness Rekordbog.

Deltag på facebook.com/UnfriendCoal – og husk at invitere dine venner.

For at markere dette rekordforsøg, afholder vi et lille arrangement i Huset i Magstræde (4. sal) i København i morgen aften fra 17 til 22.

Her kan du møde Greenpeace og få en snak om kampagnen, samt selv deltage med en kommentar på Facebook. Vi udlodder også nogle flotte 'Facebook – Unfriend Coal' t-shirts. Du kan også deltage, selv om du ikke har en profil på Facebook. Vi sender gerne din kommentar videre.

Tips til at hjælpe os med at sætte rekorden:
  •  'Synes om' www.facebook.com/UnfriendCoal for at kommentere
  • Kommentér gerne flere gange - det hele tæller!
  • @tag dine venner på kommentarerne, så kan de også deltage.
  • Del linket på din profil
  • Hold dig til emnet - Facebook og 100% vedvarende energi. Send din besked til Facebooks personale. Stil spørgsmål og debatér. Fortæl din historie!

Hvis ikke 50.000 kommentarer får Facebooks opmærksomhed, så skal vi nok sørge for, at Facebookansatte ser vores beskeder. Vi stiller nemlig en storskærm op foran facebooks hovedkvarter i Californien, hvor alle kommentarerne bliver vist løbende.

Hvorfor gør vi det? For det første ville det være fantastisk med en verdensrekord. For det andet, så nærmer vi os den 22. april – Jordens Dag – den deadline, som vi har givet facebook til at komme med en plan for, hvordan de vil fjerne sig fra beskidte energikilder som kul- og atomkraft, og køre på 100% vedvarende energi.

Alene to af Facebooks datacentre, der sørger for, at vi kan benytte vores sociale netværk, bruger den samme mængde elektricitet som over 65.000 gennemsnitlige amerikanske hjem. Strømmen til at køre disse datacentre – og alle fremtidige – bør komme fra 100% vedvarende energikilder. Og Facebook skal fjerne den beskidte kulkraft og den farlige atomkraft som ven.

Sammen viser vi en global opbakning bag et socialt netværk, der ikke bidrager til klimaforandringer.